Lenovo kondigt nieuwe klimaat doelstellingen aan

22-09-2021 | door: Redactie

Lenovo kondigt nieuwe klimaat doelstellingen aan

Lenovo kondigt nieuwe doelstellingen aan op het gebied van de beperking van de klimaatverandering, circulaire economie en duurzame materialen. Als onderdeel van zijn jaarlijkse Environmental, Social and Governance(ESG)–rapport, deelt Lenovo zijn ESG-voortgang en schetst het plannen om slimmere technologie te gebruiken om een mooiere, duurzamere toekomst voor iedereen te creëren zo meldt de tech leverancier.

Lenovo verbindt zich ertoe tegen FY2029/30 de energie-efficiëntie met 50 procent te verbeteren voor desktops en servers, en met 30 procent voor notebooks en Motorola-producten. Het bedrijf kondigt ook een doelstelling aan om tegen het boekjaar 2025/26 90 procent van de elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te halen en een miljoen ton broeikasgasemissies uit zijn toeleveringsketen te verwijderen. Deze doelstellingen ondersteunen verder de op wetenschap gebaseerde doelstellingen voor 2030, waaronder het verminderen van scope 1- en 2-emissies met 50 procent, en het verminderen van de emissie-intensiteit in de waardeketen met 25 procent op drie hoofdgebieden (producten, leveranciers en transport). Het bedrijf verkent de weg naar netto-nul-doelstellingen nadat het door het Science Based Targets-initiatief (SBTi) is geselecteerd om een op wetenschap gebaseerde methodologie voor het bereiken van netto-nul-emissies te testen.

"De urgentie om klimaatverandering tegen te gaan, natuurlijke hulpbronnen te beschermen, in onze gemeenschappen te investeren en onszelf te besturen met de hoogste ethische normen is alleen maar toegenomen,” aldus CEO Yang Yuanqing. "Het is nu aan wereldwijde bedrijven en hun leiders om in de komende maanden, jaren en decennia te blijven bouwen aan veerkracht in onze activiteiten en onder onze gemeenschappen."

Lenovo zal de overgang naar een circulaire economie voortzetten door innovatie in de toeleveringsketen en het productontwerp, terwijl het gebruik van duurzame materialen wordt geoptimaliseerd om afval te minimaliseren. Tegen boekjaar 2025/26 zal 100 procent van de pc-producten post-consumer gerecycled materiaal bevatten en zal 90 procent van de plastic verpakking gemaakt zijn van gerecycled materiaal. In de verpakking van smartphones zal 50 procent minder plastic voor eenmalig gebruik worden gebruikt, en de afmetingen en het volume zullen tegen boekjaar 2025/26 met 10 procent worden teruggebracht. Daarnaast zal Lenovo de recycling en het hergebruik van 363 miljoen kilo afgedankte producten mogelijk maken en zal het 136 miljoen kilo post-consumer gerecyclede kunststoffen in zijn producten hebben gebruikt.

Naast milieudoelstellingen zijn de doelstellingen voor de sociale impact van Lenovo een stimulans voor het streven naar een inclusieve omgeving. Tegen het boekjaar 2025/26 heeft Lenovo nieuwe doelstellingen voor de samenstelling van het bedrijf geformuleerd, zodat 27 procent van de leidinggevende functies wereldwijd door vrouwen wordt vervuld (tegenover 21 procent in 2020) en ondervertegenwoordigde minderheden 35 procent van de leidinggevende functies in de VS zullen vervullen (tegenover 29 procent in 2020). Na de lancering van Lenovo's Product Diversity Office in 2020 wil het bedrijf tegen boekjaar 2025/26 75 procent van zijn producten doorgelicht hebben door deskundigen op het gebied van inclusief ontwerp om ervoor te zorgen dat ze voor iedereen werken, ongeacht fysieke kenmerken of capaciteiten.

De filantropische aanpak van het bedrijf zorgt voor slimmere technologie voor iedereen door ondervertegenwoordigde gemeenschappen toegang te geven tot technologie en STEM-onderwijs. Verder kondigt Lenovo een doelstelling aan om tegen boekjaar 2025/26 15 miljoen levens te beïnvloeden via filantropische programma's en partnerschappen, met een verdere doelstelling om één miljoen mensen een transformerende impact te geven via loopbaantraining, het aanleren van werkvaardigheden en het bezit van toestellen.

Dit is het 15e jaarlijkse ESG-rapport van Lenovo, dat betrekking heeft op het boekjaar 2020/21 (1 april 2020 tot 31 maart 2021). Naast bijgewerkte doelstellingen en maatstaven op het vlak van milieu, maatschappij en governance, vermeldt het verslag mijlpalen zoals het verlenen van 15 miljoen dollar pandemiegerelateerde steun aan opvoeders, gemeenschapsleiders en liefdadigheidsorganisaties, en het ontvangen van erkenning van CDP als Supplier Engagement Leader, waarmee Lenovo in de top 7 procent staat van bedrijven die aan CDP informatie hebben verstrekt. Daarnaast vermeldt het rapport de deelname van Lenovo aan het initiatief voor integratie van gehandicapten Valuable 500, en de erkenning van Fast Company als een van de Best Workplaces for Innovators. Lenovo werd onlangs ook erkend in de Top 25 Global Supply Chain-ranglijst van Gartner, die zijn doelgerichte organisatie en operationele uitmuntendheid in de wereldwijde supply chain-gemeenschap weerspiegelt. Ga voor meer informatie naar Lenovo StoryHub.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware