Enreach koopt Letse OSS Networks

Stijn Nijhuis, CEO van Enreach

22-09-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Enreach koopt Letse OSS Networks

Enreach, het Europese moederbedrijf van onder meer Voiceworks, i4IP en Eazit, breidt verder uit met de toevoeging van OSS Networks, SIA ('OSS Networks'). Het in Letland gevestigde bedrijf was al de voorkeursaanbieder voor cloud-based UC-services in de Baltische staten en heeft zijn omzet de afgelopen drie jaar meer dan verdubbeld.

De mobiele cloud-PBX verbetert Enreach' telco- en IT-portfolio voor zowel klanten als partners, waaronder mobiele operators. OSS Networks is de laatste in een reeks overnames door Enreach, ondersteund door investeringsmaatschappij Waterland, en versterkt de aanwezigheid van de groep in Europa.

OSS Networks, opgericht in 2010, is een snelgroeiend bedrijf waarvan de diensten worden gebruikt door meer dan 1.100 bedrijven in de regio. Dankzij een flinke groei van het klantenbestand, de lancering van nieuwe eigen IP-cloudproducten en succesvolle partnerschappen, realiseerde OSS Networks de afgelopen jaren een aanzienlijke omzetgroei. Het bedrijf kan klanten in de Baltische staten nu ook toegang geven tot het portfolio van Enreach en daarmee producten op het gebied van UCaaS en CCaaS alsmede verschillende productiviteitsoplossingen. Alle aangeboden diensten helpen bedrijven zich te ontwikkelen in een tijd van digitale transformatie.

Stijn Nijhuis (foto), CEO van Enreach: “In de uiterst competitieve markt van unified communications heeft OSS Networks een solide positie verworven in de Baltische staten met zijn unieke waardepropositie voor een divers klantenbestand, inclusief langdurige klantrelaties met enkele van de grootste telecomoperators. Samen zullen Enreach en OSS Networks zich richten op nieuwe serviceproviders in de Baltische staten en aangrenzende markten, mede door het zeer effectieve mobiele cloud PBX-platform ("Smartmex") van OSS Networks direct te integreren in het Enreach-portfolio. Hiermee kunnen we nog meer innovatieve producten aanbieden om onze klanten en partners te helpen, terwijl we onze bestaande ‘mobile first’-aanpak versterken als toonaangevend marktleider. We zijn zeer verheugd om OSS Networks in onze groep te verwelkomen.”

Het bedrijf blijft gevestigd in Riga, de hoofdstad van Letland. Alle drie de oprichtende partners – Armands Meinarts (CEO), Juris Breicis en M?rti?š Gail?tis – zullen het bedrijf blijven managen en leidinggeven aan hun ervaren 26-koppige team. Onder hen bevindt zich een sterk team van developers dat nieuwe groei voor Enreach in de regio zal gaan stimuleren.

Armands Meinarts: “OSS Networks wordt beschouwd als de pionier op het gebied van telecommunicatie-cloudservices in de Baltische markt, waarbij ons klantenbestand overeenkomt met meer dan 40% Baltische MKB-bedrijven die cloud-based oplossingen gebruiken en 33.000 bestaande cloud-seats. Door de combinatie van onze lokale expertise en Enreach’ succesvolle track record in het targeten van serviceproviders, kunnen we samen nieuwe zakelijke kansen creëren. Dit zal op zijn beurt weer waarde toevoegen voor zakelijke klanten en partners in de Baltische staten. Met Enreach profiteert OSS Networks ook verder van de verwachte groei in de Baltische cloudmarkt, met onze lokaal gehoste cloud PBX-oplossingen.”

Terug naar nieuws overzicht