Five Degrees en Microsoft bundelen hun krachten

23-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Five Degrees en Microsoft bundelen hun krachten

Five Degrees en Microsoft bundelen hun krachten om cloud-native core banking-technologie aan te bieden op het Microsoft Azure-cloudplatform De in Nederland gevestigde technologieprovider lanceert zijn nieuwe core banking-platform op de Azure-marktplaats en integreert Azure-diensten en tooling in zijn neo-platform.

Five Degrees levert core banking-technologie voor 20 banken in Europa en Noord-Amerika, variërend van fintech-labels tot tier-one banken. De nieuwe cloud-native SaaS-oplossingen voor kernbankieren omvatten een uitgebreide leenengine, een transactionele rekeningen-engine en een 360-graden view-engine voor klantgegevensbeheer.

Pieter Tjerk Wijle , Sales Director Financial Services bij Microsoft: "Op dit moment past de markt zich aan aan een nieuwe realiteit. Innovatie is de oplossing om echt klantgericht te zijn en creëert een kans om concurrerend te zijn, zonder concessies te doen aan veiligheid en privacy. Financiële instellingen moeten nadenken over het toevoegen van technologie aan hun kernactiviteiten om processen te optimaliseren en beter samen te kunnen werken. De nieuwe cloudoplossing van Five Degrees combineert innovatie, flexibiliteit en veiligheid door gebruik te maken van het Microsoft Cloud Platform. Met deze technologie kunnen banken optimaliseren voor de constant veranderende hoge klantverwachtingen, terwijl ze voldoen aan de belangrijke wettelijke vereisten."

Bij de totstandkoming van het °neo-platform heeft Five Degrees verschillende Azure-services en tooling geselecteerd voor generieke functies en dit gecombineerd met specifieke bankfunctionaliteit om financiële producten te beheren en bankprocessen te ondersteunen.

Jeffrey Severijn, Chief Technology Officer bij Five Degrees: "Toen we op °neo vertrokken, evalueerden we verschillende benaderingen en kwamen we tot de conclusie dat Microsoft Azure ongetwijfeld het meest geschikte cloudplatform was om technologie van bankkwaliteit te creëren. Tegenwoordig gebruiken we best-in-class services en tools van het Microsoft Azure-platform voor een verscheidenheid aan platformfunctionaliteiten. Onze klanten verwachten niets anders dan de hoogste standaarden als het gaat om betrouwbaarheid, beveiliging en functionaliteit en deze worden gegarandeerd door het Microsoft Azure Platform. Omdat Microsoft de vertrouwde partner is voor financiële diensten, zijn we verheugd om het °neo-platform in het Azure-ecosysteem naar de banksector te brengen."

Gericht op banken die de komende jaren een kerntechnologietransformatie naderen, ondersteunt Five Degrees banken bij het gebruik van databeheer, naadloze integratie binnen de bestaande applicatielandschappen en opmerkelijke bruikbaarheid voor eindgebruikers. Five Degrees en Microsoft maken meer details over de samenwerking bekend. Onlangs werden pensioenbank Brand New Day, MKB-financier Swishfund en ABN AMRO's wereldwijde handelsplatform Franx aangekondigd en bereiden ze zich momenteel voor op go-live met behulp van het neo core banking-platform via Azure-services.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud