ROC Mondriaan schakelt SentinelOne na ransomware aanval

Eric van Sommeren, regionaal directeur bij SentinelOne

24-09-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

ROC Mondriaan schakelt SentinelOne na ransomware aanval

ROC Mondriaan is recentelijk slachtoffer geworden van een ransomware-aanval, waarbij vertrouwelijke gegevens zijn buitgemaakt. Het ROC heeft direct na de aanval experts van NFIR ingeschakeld die zijn gestart met triage en digitaal forensisch onderzoek. Het overgrote deel van de apparaten is succesvol opgeschoond en opnieuw in gebruik genomen door ROC Mondriaan. De apparaten worden nu 24/7 beschermd door onder andere de geavanceerde Managed Detection and Response-oplossing van SentinelOne.

Sentinelone is leverancier van geavanceerde cybersecurity-oplossingen en biedt hiermee bescherming tegen complexe digitale dreigingen zoals ransomware. Onmiddellijk na de ransomware-aanval werd de technologie en kennis van SentinelOne beschikbaar gesteld aan ROC Mondriaan voor het uitvoeren van het detectie-onderzoek en om de schade te herstellen.

“De educatieve sector is helaas een dankbaar doelwit voor cybercriminelen”, aldus Eric van Sommeren (foto), regionaal directeur bij SentinelOne. “Nog te vaak wordt er vertrouwd op traditionele werkplekbeveiliging, die niet is opgewassen tegen de complexe dreigingen van vandaag. Door de inzet van geavanceerde endpoint security kunnen organisaties zich wel degelijk wapenen tegen dit gevaar, zonder grote investeringen te hoeven doen in cybersecurity-expertise.”

“Deze oplossing heeft ons geholpen om weer zo snel mogelijk de bedrijfsvoering te kunnen hervatten en om onze kerntaak, het bieden van onderwijs aan onze leerlingen, weer te kunnen uitoefenen”, aldus een woordvoerder van ROC Mondriaan.

Terug naar nieuws overzicht
Security