Witold Kepinski - 28 september 2021

Capgemini lanceert Net Zero Strategy-dienstverlening

Capgemini lanceert Net Zero Strategy-dienstverlening image

Capgemini heeft een nieuwe dienst aangekondigd om klanten te helpen bij het verwezenlijken van hun klimaatdoelstellingen. Net Zero Strategy maakt gebruik van de ervaring van Capgemini op het gebied van duurzaamheid en zijn diepgaande kennis van de sector. Hiermee draagt Capgemini bij aan zijn wereldwijde ambitie om zelf CO2-neutraal worden in 2025 en net zero in 2030 én klanten te helpen om 10 miljoen ton CO2 te besparen in 2030.

Met behulp van wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen werkt Capgemini samen met klanten aan het vaststellen van de visie, het traject en de routekaart om hen te helpen hun overgang naar net zero te versnellen. Onder leiding van Capgemini Invent zal het Net Zero Strategy-aanbod klanten in staat stellen hun weg naar net zero te versnellen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat een duurzame toekomst alleen haalbaar is als onze klanten, partners, leveranciers en andere stakeholders nauw samenwerken in de hele sector. De klimaatcrisis vraagt om doortastende besluitvorming en collectieve actie, en ons Net Zero Strategy-aanbod, gebaseerd op data en bewezen technologie, is ontworpen om klanten op weg te helpen van beloftes naar actie,” aldus Cyril Garcia, CEO van Capgemini Invent, lid van de Raad van Bestuur van de Group en sponsor van MVO.

Het doorvoeren van de veranderingen die nodig zijn om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 45% te verminderen en tegen 2050 net zero te worden, is een van de grootste transformatie-uitdagingen voor organisaties. Het Net Zero Strategy-aanbod omvat samenwerking met klanten bij het definiëren van hun duurzaamheidsdoelstelling en klimaatvisie, en het helpen opbouwen van een organisatiestructuur en governance die klanten in staat stellen hun klimaatambities te realiseren. Daarnaast zal Capgemini klanten ondersteunen bij de implementatie van nieuwe bedrijfsmodellen en bij het aantrekken van het juiste talent en de juiste stakeholders om een koolstofarme transformatie te bewerkstelligen.

Op weg naar koolstofneutraliteit met GASAG
Capgemini’s Net Zero strategie- en duurzaamheidsdiensten worden al met succes ingezet voor verschillende grote klanten, waaronder GASAG, een van Duitsland’s grootste energieleveranciers. In samenwerking met Capgemini Invent heeft GASAG de eerste stap gezet op weg naar koolstofneutraliteit in 2045 door CO2-neutraliteitsdoelstellingen te valideren, actiegebieden te identificeren en een roadmap voor CO2-besparing te ontwikkelen.

GASAG heeft transparantie gecreëerd voor haar bedrijfsbrede CO2-emissies en is nu in staat om acties te identificeren om deze effectief te verminderen, met een totale potentiële reductie van ongeveer 2,5 miljoen ton CO2.

“Duurzaamheid is ons kompas. We zijn ons ervan bewust dat veel van onze huidige bedrijfsmodellen beperkt zijn, maar op weg naar klimaatneutraliteit zullen er geweldige business-kansen ontstaan. Met onze expertise en onze passie kunnen we relevante bijdragen leveren aan een succesvolle energietransitie. Capgemini Invent heeft ons begeleid op deze reis naar een succesvolle roadmap om CO2-te besparen,” aldus Georg Friedrichs, voorzitter van de raad van bestuur, GASAG AG.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!