Bechtle koopt Open Networks

28-09-2021 | door: Witold Kepinski

Bechtle koopt Open Networks

Bechtle heeft de in Wenen gevestigde IT-serviceprovider Open Networks GmbH overgenomen. Met de aankoop versterkt Bechtle haar positie als leverancier van IT-oplossingen en -diensten op de Oostenrijkse markt, door een organisatie toe te voegen die gespecialiseerd is in het leveren van IT-infrastructuuroplossingen en applicatie-, datacenter-, beveiligings- en netwerkdiensten.

Open Networks, opgericht in 2008, heeft momenteel 25 mensen in dienst en mikt op een omzet in 2021 van ongeveer 12,5 miljoen euro. De marktactiviteiten van Open Networks blijven voorlopig ongewijzigd, waarbij Bechtle's plannen voor de middellange termijn voorzien in een uiteindelijke volledige integratie met de locatie in Wenen. Oprichter Daniel Knözinger behoudt zijn rol als algemeen directeur en twee andere oprichters, Markus Huber en Florian Pressler, blijven ook aan boord.

In de afgelopen 13 jaar heeft Open Networks een succesvol bedrijf opgebouwd als leverancier van uitgebreide B2B IT-services, die vandaag de dag meer dan 250 klanten in Oostenrijk bedient. Als specialist in IT-infrastructuuroplossingen en professionele diensten op het gebied van applicatiediensten, datacenter, beveiliging en netwerk beschikt Open Networks over de hoogste certificeringen van fabrikanten als Cisco, F5, Barracuda en Red Hat. Het IT-systeemhuis van Bechtle Austria heeft zeven locaties in het hele land. Het personeelsbestand van Open Networks zal voornamelijk het kantoor in Wenen versterken.

Terug naar nieuws overzicht
Security