Witold Kepinski - 29 september 2021

QS solutions trekt groeikapitaal aan

QS solutions trekt groeikapitaal aan image

Capital A heeft een belang genomen in QS solutions, dat via een wereldwijd partnerkanaal met onder andere grote IT distributeurs zoals ALSO, Ingram Micro en Tech Data hun zelf-ontwikkelde softwareproducten levert: Cyber Security Assessment Tool (CSAT) en PortalTalk – een Security & Governance add-on voor Microsoft Teams. Daarnaast levert QS solutions consultancy voor de implementatie van Microsoft Cloud producten zoals; Microsoft 365, Azure en Dynamics 365.

Met haar producten en diensten speelt QS solutions in op de vraag naar IT Security, die is toegenomen sinds de uitbraak van Corona. QS solutions bedient haar belangrijkste afzetmarkten Europa, de VS, het Midden-Oosten, Afrika, Australië en Azië vanuit vestigingen in Amersfoort, Keulen en Vietnam en is een Independent Software Vendor (ISV) binnen het Microsoft Partner kanaal. Het CSAT product van QS solutions is onderdeel van het Microsoft Solution Assessment programma. De ambitie is om de komende jaren naar een subscription base van 6 miljoen gebruikers wereldwijd te groeien.

Acceleratie van internationale ambities
Capital A is aan boord gekomen om de internationale groei van QS solutions te versnellen en de mogelijkheden tot Europese overnames gezamenlijk verder te onderzoeken. De CEO van QS solutions, Paul Dols, gelooft dat het aantrekken van groeikapitaal een belangrijke stap is om de ambities van QS solutions te realiseren: “We zijn in staat geweest de afgelopen jaren hard te groeien en QS solutions internationaal op de kaart te zetten. Deze groei willen we verder versnellen met onze nieuwe partner.” Het huidige managementteam behoudt een belang en zal QS solutions de komende jaren verder uitbouwen. In het verleden verkocht hetzelfde team DBS Business Solutions, een payrolling-, HR- en accountingtool, succesvol aan Visma. Friso Janmaat, Managing Partner van Capital A, is verheugd over het partnership met QS solutions: “We geloven in de markt waarin QS solutions zich begeeft, hebben vertrouwen in het management dat zich in het verleden bewezen heeft en kunnen de onderneming actief ondersteunen in Europa met onze buy-and-build expertise.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!