Schneider Electric en Kader Group bundelen hun krachten

30-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Schneider Electric en Kader Group bundelen hun krachten

Schneider Electric, speler in de digitale transformatie van energiebeheer en industriële automatisering, kondigt een samenwerking aan met het Nederlandse bureau voor kwaliteitszorg Kader Group. Door deze samenwerking profiteren klanten werkzaam in de industrie en het segment ‘grote gebouwen’ van de energiemanagementoplossingen van Schneider Electric, aangevuld met de analyses, rapportages en verbeterplannen van Kader.

Steeds meer bedrijven formuleren duurzaamheidsdoelstellingen en zetten zich hard in om deze doelstellingen te behalen. Klanten in de industrie en het ‘grote gebouwen’-segment lopen echter tegen diverse uitdagingen aan. Zo is er een behoefte om data uit energiesystemen te verzamelen die nodig zijn om aan te tonen waar het bedrijf staat en om te zien waar ze moeten verbeteren. Ook moeten medewerkers bewust gemaakt worden op het gebied van duurzaamheid door middel van concrete doelstellingen. Verder is er vaak een gebrek aan kennis over wet- en regelgeving en lukt het niet om goede analyses en rapportages te maken.

Schneider Electric en Kader Group combineren consultancy en industriële automatisering om deze obstakels te overkomen. De bedrijven zetten elkaar in een vroeg stadium in om de klanten op beide gebieden van dienst te zijn.

De samenwerking verloopt in de praktijk als volgt: Schneider Electric zorgt, met zijn hard- en softwareoplossingen op het gebied van energiemanagement dat de data beschikbaar komt voor de analyse van het energieverbruik. Vervolgens zorgt Kader Group als aanvullende dienst voor de begeleiding naar de certificering en het definiëren van de verbetertrajecten voor het behalen van door de doelstellingen van de klant.

Terug naar nieuws overzicht