Martijn Kregting - 01 oktober 2021

Google Lens binnenkort ook voor Chrome beschikbaar

Google Lens binnenkort ook voor Chrome beschikbaar image

Google maakt zoeken met Google Lens binnenkort ook beschikbaar in de Chrome-webbrowser. Dat liet Google woensdag weten tijdens de Search On '21 bijeenkomst weten. Google Lens maakt het gebruikers mogelijk om te zoeken binnen een deel van een webpagina, zoals een bepaalde sectie of een afbeelding.

Google Lens gebruikt AI-gebaseerde beeldherkenning om meer informatie over de omgeving van de gebruiker te geven. Zo kan de camera van een smartphone op een visitekaartje worden gericht, om automatisch een nieuw contact toe te voegen in de telefoon. Wie de camera richt op een bekend gebouw, kan daar achtergrondinformatie over te zien krijgen.

Google Lens was tot nu toe alleen beschikbaar voor smartphones. De komende maanden rolt Google de functionaliteit ook uit naar zijn Chrome-webbrowser. Gebruikers selecteren dan een deel van een webpagina, waarna zij gerelateerde zoekresultaten te zien krijgen.

Google zal voor gebruiekrs in de VS ook details en context toevoegen bij onderwerpen en bronnen van zoekmachineresultaten. Zo stelt het concern gebruikers te willen helpen om meer kennis te krijgen over de oorsprong van digitale informatie. Ook wil het bedrijf voorkomen dat misinformatie wordt verspreid. Zusterbedrijf YouTube heeft in dit kader al aangekondigd voortaan alle misinformatie over Covid-19 te zullen verwijderen.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!