Witold Kepinski - 01 oktober 2021

Kasten by Veeam tweakt zijn Kubernetes Data Management Platform

Kasten by Veeam tweakt zijn Kubernetes Data Management Platform image

Kasten by Veeam, speler voor Kubernetes-back-up en noodherstel, heeft vandaag het nieuwe Kasten K10 V4.5 Kubernetes- gegevensbeheerplatform aangekondigd. Deze nieuwste release is gericht op het leveren van een verbeterde out-of-the-box-ervaring, het uitbreiden van edge-mogelijkheden en het verbreden van ecosysteemondersteuning voor dataservices en partnertechnologieën. Deze innovaties helpen organisaties hun Kubernetes-investeringen te beschermen en te optimaliseren.

"De huidige Kubernetes-tools voor databeheer vereisen vaak uitgebreide expertise en insteltijd wanneer ze voor het eerst worden ingezet, en missen procesautomatisering voor het beheer, de bewaking en het oplossen van problemen binnen een omgeving", zegt Vaibhav Kamra, technisch directeur van Kasten by Veeam. "Het bieden van verbeterde mogelijkheden voor een soepelere out-of-the-box-ervaring en het bieden van extra ecosysteemintegratie helpt om aan die behoeften te voldoen naarmate de acceptatie van containers toeneemt."

De nieuwe mogelijkheden van Kasten K10 V4.5 omvatten een schat aan innovatieve functies voor Kubernetes DevOps-teams en beheerders:

Verbeterde kant-en-klare ervaring

In plaats van gebruikers te dwingen legacy-tools met beperkte functionaliteit te gebruiken, biedt Kasten K10 V4.5 out-of-the-box integratie met een complete set tools om Kubernetes-omgevingen effectief te implementeren, beheren, bewaken en problemen op te lossen. De opname van vooraf geïntegreerde tools kan helpen de time-to-market voor nieuwe implementaties te minimaliseren en biedt de flexibiliteit om de beste tools te selecteren die beschikbaar zijn in het bredere Kubernetes-ecosysteem om vendor lock-in te voorkomen. Kasten K10 V4.5 bevat ook extra dekking voor Kafka, Apache Cassandra, K8ssandra en Amazon RDS.

Edge-ondersteuning en verbeterde gegevensbeveiliging

Kubernetes is naar voren gekomen als de defacto standaard voor het orkestreren van containers in edge-omgevingen die worden aangedreven door toepassingen zoals videostreaming, AI en grootschalige retailtoepassingen. Kasten K10 V4.5 ondersteunt veilige en betrouwbare gegevensback-up en herstel, waar het ook nodig is. De toevoeging van K3s en EKS Anywhere Kubernetes-distributies stelt ondernemingen in staat alle edge-applicaties te beveiligen tegen gegevensverlies, corruptie of kwaadaardige aanvallen.

Uitgebreide ecosysteemondersteuning
Klanten blijven vragen om meer ondersteuning voor meer opslag-, dataservices en Kubernetes-distributiepartnertechnologieën. Door de ondersteuning van het ecosysteem te verbreden, biedt Kasten K10 meer functies en mogelijkheden aan een groter aantal gebruikers, waardoor de risico's van de klantomgeving worden verminderd en verrijkt, terwijl ze kunnen profiteren van de nieuwste Kubernetes-verbeteringen. De nieuwste release maakt het ook gemakkelijker voor klanten om door Kasten K10 ondersteunde oplossingen te openen en te kopen via een breder scala aan partnerorganisaties en hun marktplaatsen.

Voor Kubernetes-clusters die draaien op VMware vSphere, breidt Kasten K10 V4.5 de waarde van de bestaande Veeam-investeringen van de klant uit met ondersteuning voor gedeelde Veeam Backup & Replication-opslagrepositories. Deze nieuwe innovatie brengt nieuwe back-updoelondersteuning voor extra opslagtypes, zoals Cisco S3260- en HPE Apollo-servers, ReFS- en XFS-geformatteerde blokopslag, deduplicatie-appliances en SMB-doelen.

"Met de integratie van Veeam Backup & Replication-datapadintegratie die is toegevoegd aan Kasten K10 V4.5, hebben Veeam-klanten een manier om hun investeringen uit te breiden naar hun Kubernetes-omgevingen", zegt Danny Allan, Chief Technology Officer bij Veeam. "Gebruikers krijgen een betere zichtbaarheid en gemakkelijker toegang tot een gemeenschappelijke repository met gecontaineriseerde Kubernetes-apps, toegang tot Veeam's draagbare back-upbestandsindeling voor volume-inhoud die de mobiliteit vergroot, en meer mogelijkheden voor het verrijken van hun Kubernetes-implementaties."

Volgens de Cloud Native Computing Foundation blijft het gebruik van Kubernetes in de productie groeien met een toename van 300% sinds 2016. Naarmate de acceptatie van Kubernetes in alle sectoren versnelt, biedt Kasten K10 V4.5 bedrijfskritisch gegevensbeheer en verminderde wrijving die beheerders en ontwikkelaars kan onmiddellijk worden geïmplementeerd in productieworkflows.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!