Tien leiders benoemd in de raad van bestuur van Kyndryl

Martin Schroeter, voorzitter Kyndryl

01-10-2021 | door: Witold Kepinski

Tien leiders benoemd in de raad van bestuur van Kyndryl

Kyndryl, het nieuwe, onafhankelijke beursgenoteerde bedrijf dat zal worden opgericht na de splitsing van IBM's Managed Infrastructure Services-activiteiten, kondigde de eerste raad van bestuur van het bedrijf aan en de selectie van Martin Schroeter als Kyndryl bestuursvoorzitter.

Schroeter was IBM's Senior Vice President Global Markets voordat hij IBM in juni 2020 verliet en daarvoor was hij Chief Financial Officer van 2014 tot 2017.

Stephen Hester wordt de leidende onafhankelijke bestuurder in de raad van bestuur van Kyndryl. Tot juni was hij Chief Executive Officer van RSA Insurance Group en daarvoor Chief Executive Officer van Royal Bank of Scotland. Hij is momenteel onafhankelijk bestuurder van easyJet en zal in december 2021 de rol van voorzitter van easyJet op zich nemen.

Naast Schroeter enHester zal het bestuur van Kyndryl bestaan uit acht andere leiders die verschillende perspectieven en zakelijke ervaring in het bestuur brengen. Ze bevatten:

Dominic J. Caruso, dhr. Caruso is de voormalige Executive Vice President en Chief Financial Officer van Johnson & Johnson, een functie waarvan hij in 2018 met pensioen ging. Hij was eerder co-voorzitter van het US Chamber of Commerce Global Initiative on Health en de economie en is momenteel directeur van McKesson Corporation.

John Harris, de heer Harris is de voormalige vice-president van Business Development voor Raytheon en CEO van het internationale segment, Raytheon International, een functie waarvan hij in 2020 met pensioen ging nadat hij toezicht had gehouden op de overheidsrelaties, verkoop- en marketingorganisaties van het bedrijf. Hij is momenteel lid van de raden van bestuur van Cisco en Flex Ltd.

Dr. Shirley Ann Jackson, Dr. Jackson is de voorzitter van het Rensselaer Polytechnic Institute, de oudste technologische onderzoeksuniversiteit in de Verenigde Staten. Ze heeft een Ph.D. in theoretische elementaire deeltjesfysica en een BS in natuurkunde van MIT.

Janina Kugel, mevrouw Kugel is de voormalige Chief Human Resources Officer en lid van de Raad van Bestuur van Siemens AG, een rol die het toezicht hield op de wereldwijde human resources-initiatieven van het bedrijf, waaronder diversiteit, sociale innovatie, milieubescherming, gezondheidsbeheer en veiligheid.

Denis Machuel, dhr. Machuel is de Chief Executive Officer van Sodexo en lid van de multi-stakeholder coalitie die zich inzet voor het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling van de VN op het gebied van voedselverspilling.

Rahul Merchant, Mr. Merchant is de Senior Executive Vice President van Client Service and Technology voor de Teachers Insurance and Annuity Association of America-College Retirement Equities Fund (TIAA). De heer Merchant was de voormalige Executive Vice President, Chief Information and Operations Officer en lid van het Executive Committee bij Fannie Mae, en Chief Information Officer en Chief Technology Officer bij Merrill Lynch. Hij is momenteel lid van de raad van bestuur van Juniper Network (JNPR), Convergint Technologies en Global Cloud Exchange.

Jana Schreuder, mevrouw Schreuder is de voormalige Executive Vice President en Chief Operating Officer van Northern Trust Corporation, een functie waarvan ze in 2018 met pensioen ging. Mevrouw Schreuder is momenteel een hoofdstuklid van New York City van het Global Strategy Committee of Women Corporate Directors , een organisatie van bestuurders die publieke en private besturen wereldwijd bedient.

Howard Ungerleider, dhr. Ungerleider is de President en Chief Financial Officer van Dow, een wereldwijd materiaalwetenschappelijk bedrijf waar hij uitvoerend toezicht houdt op de financiën, openbare zaken, overheidszaken, inkoop en geïntegreerde toeleveringsketen van het bedrijf. Hij is voorzitter van de Dow Company Foundation.

De benoemingen in de raad van bestuur van Kyndryl werden goedgekeurd door de raad van bestuur van IBM.

Kyndryl ontwerpt, runt en beheert moderne, efficiënte en betrouwbare technologische omgevingen voor 's werelds belangrijkste bedrijven en organisaties, met service-experts. De eerder aangekondigde scheiding van IBM zal naar verwachting eind 2021 plaatsvinden.

Financieel

Kyndryl heeft drie opeenvolgende jaren van dalende inkomsten gerapporteerd, samen met een nettoverlies van 2,01 miljard dollar. De onthulling kwam na een Form 10-aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor registratie van effecten, en verschafte details, waaronder pro forma financiële resultaten voor het bedrijf dat zich afsplitst als Kyndryl. Uit de indiening blijkt dat het IBM-bedrijf dat nu bekend staat als Kyndryl in 2020 19,35 miljard dollar aan pro forma inkomsten genereerde. Lees hierover meer op de website van de Amerikaanse CRN.

 

Terug naar nieuws overzicht