Microsoft en Truveta kondigen strategisch partnerschap aan

03-10-2021 | door: Witold Kepinski

Microsoft en Truveta kondigen strategisch partnerschap aan

Microsoft en Truveta kondigen een strategisch partnerschap aan om de kracht van Microsoft Azure en AI toe te passen om Truveta te helpen zijn visie op het redden van levens met data te verwezenlijken.

Truveta – het eerste door zorgaanbieders geleide dataplatform dat eigendom is van en wordt beheerd door 17 innovatieve toonaangevende zorgaanbieders in de VS, waaronder Providence, Novant Health, Northwell Health en Trinity Health – heeft Microsoft Azure gekozen als exclusief cloudplatform. Het Truveta-platform op Azure zal in eerste instantie meer dan 15 procent van alle klinische zorg in de Verenigde Staten en miljarden datapunten vertegenwoordigen, waarmee 's werelds grootste geanonimiseerde gezondheidsdataplatform wordt gecreëerd.

Truveta-logoDoor hun strategische samenwerking zullen Microsoft en Truveta samenwerken om het Truveta-platform wereldwijd op te schalen, nieuwe klanten kennis te laten maken met Truveta en de kansen voor meer zorgverleners om lid te worden te versnellen, door hun gegevens bij te dragen voor inzichten voor het algemeen welzijn van de mensheid. Microsoft doet ook een strategische investering in Truveta om te helpen versnellen hoe snel de wereld kan profiteren van Truveta-inzichten. Truveta wordt ook een Microsoft Cloud for Healthcare-partner en stelt Microsoft in staat zijn eigen aanbod voor zorgklanten te versterken.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg