Qlik neemt Big Squid over

02-10-2021 | door: Witold Kepinski

Qlik neemt Big Squid over

Qlik heeft de overname aangekondigd van Big Squid, een leverancier van geautomatiseerde machine learning (AutoML) zonder code, om de mogelijkheden van data- en analyseteams uit te breiden om gebruik te maken van geavanceerde augmented analytics-mogelijkheden, zoals key driver-analyse, voorspellende analyses en wat als scenarioplanning met API-inzetbare AI-modellen voor on-demand voorspellingen rechtstreeks binnen Qlik.

De combinatie van Big Squid met Qlik bestaande versterkt analysemogelijkheden - die al direct API integraties met 3 omvatten rd partij motoren en de geïntegreerde intelligente AI assistent Insight Advisor - breidt de industrie de meest robuuste Augmented analytics mogelijkheden suite voor cloud analytics. De overname van Big Squid bevordert ook de visie van Qlik op Active Intelligence , waarbij technologie en processen onmiddellijke actie activeren vanuit realtime, up-to-date en vertrouwde gegevens om de bedrijfswaarde in de gehele data- en analysetoeleveringsketen te versnellen.

“Data- en analyseteams weten dat er een ongelooflijk onbenut potentieel is om data te gebruiken om te voorspellen en te plannen wat er gaat gebeuren. Wat ze missen, zijn de middelen en modelleringsexpertise om de inzichten te ontdekken en te leveren die deze inspanningen voeden”, zegt Mike Capone, CEO van Qlik. "Met de SaaS no-code AutoML-mogelijkheden van Big Squid kunnen teams hun analyse-inspanningen naadloos en eenvoudig rechtstreeks binnen Qlik uitbreiden met AI-gestuurde modellen die unieke inzichten leveren voor tijdige planning en actie wanneer dat het belangrijkst is."

Terug naar nieuws overzicht