Trueson benoemt Alex Ritter tot Managing Director

04-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Trueson benoemt Alex Ritter tot Managing Director

Full Service CRM, Datamanagement & BI Solution Provider Trueson heeft Alex Ritter benoemd tot Managing Director. Alex zal in die functie per 1 oktober 2021 toetreden tot het directieteam van Trueson. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam neemt hij de algemene leiding van het bedrijf op zich en wordt verantwoordelijk voor verdere de groeiambities van deze scale-up die volop in beweging is.

Alex heeft, als Sales Director van Nalanda Technology, veel ervaring en een uitgebreid netwerk binnen de ICT-wereld. Hij startte zijn ICT-carrière in 2002 bij Brunel ICT als Senior Account Manager. Vervolgens maakte hij de overstap naar Becom managed services, een IBM Partner. Na een kortstondige groei van deze organisatie stapte hij met een groot deel van het team in 2005 over naar Pecoma Business Technology. Hier zwaaide Simon de Koning, voormalig Directielid IBM Nederland, de scepter nadat hij Pecoma had overgenomen. Bij Pecoma was Alex primair verantwoordelijk voor het positioneren van de dienstverlening op het gebied van Business Intelligence op het Microsoft Platform. De afgelopen jaren was Alex bij de Nederlandse tak van Nalanda Technology verantwoordelijk voor het ontwikkelen en positioneren van de diensten en oplossingen op het gebied van Search & Discovery, Robotic Process Automation (RPA) en Data Governance & Analytics (BI).

Son Truong, CEO en oprichter van Trueson, is blij Alex te kunnen verwelkomen bij de Trueson-familie: “Met de komst van Alex Ritter halen we een daadkrachtige en resultaatgerichte collega binnen met de juiste kennis, kunde, vaardigheden en attitude. Deze versterking past binnen de strategie van Trueson, die als doel heeft organisaties concurrerender te maken door hoogwaardige services & solutions aan te bieden die efficiënt en kostendekkend zijn. Hiermee zijn onze klanten in staat hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren door slim gebruik te maken van CRM, Data Management en Business Intelligence. De vraag naar onze diensten en oplossingen om slimmer en efficiënter te kunnen werken stijgt enorm. Om aan deze huidige vraag te kunnen blijven voldoen hebben we een ambitieuze en ervaren leider nodig met een bewezen trackrecord. Ik ben ervan overtuigd dat Alex de juiste persoon op deze plek is.” Door de aanstelling van Alex krijgt Son bovendien meer tijd om zich te focussen op het team in Vietnam, dat gezien de vraag in de markt, verdrievoudigd moet worden.

Ook Alex kijkt erg uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Een telefoontje van Simon de Koning (CFO en mede-eigenaar van Trueson), waar ik ruim 5 jaar voor heb gewerkt bij Pecoma, gaf uiteindelijk de doorslag om bij Trueson te beginnen. Daar komt bij dat ik in 2015 al een keer met Son had gesproken over een mogelijke samenwerking toen hij op het punt stond om Trueson te beginnen. Toen was het nog te vroeg voor mij om deze overstap te overwegen.”

Inmiddels is Trueson uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van CRM, Datamanagement en BI met het hoofdkantoor in Amsterdam en vestigingen in Frankrijk en Vietnam. “Het is een snelgroeiende en ambitieuze organisatie met korte lijnen. Vandaar dat ik zo goed pas binnen deze organisatie” constateert Alex. “Het nu al sterk servicegerichte team, met een sterke can do mentaliteit, wil ik in de toekomst nog verder uitbouwen en inspireren. Op die manier zullen we nog beter in staat zijn om met Trueson snel in te spelen op de behoeften van de markt door klanten te voorzien van de juiste oplossingen.”

Terug naar nieuws overzicht