Witold Kepinski - 01 oktober 2021

Coolblue gaat voor beursnotering op Euronext Amsterdam

Coolblue gaat voor beursnotering op Euronext Amsterdam image

Coolblue, een e-commercebedrijf dat actief is in Nederland, België en Duitsland, kondigt haar voornemen aan om een beursgang te lanceren en notering van haar gewone aandelen op Euronext Amsterdam. Het aanbod van aandelen zal naar verwachting plaatsvinden in oktober 2021, afhankelijk van de marktomstandigheden en andere relevante overwegingen.

Coolblue is een snelgroeiend e-commerce bedrijf, actief in Nederland, België en Duitsland.  Sinds de oprichting van Coolblue heeft het zich tot doel gesteld de lat te leggen voor klantgericht ondernemen. Alles wat Coolblue doet, draagt bij aan en wordt gemeten aan de hand van twee overkoepelende doelen: het optimaliseren van de klanttevredenheid (via NPS) en het creëren van financiële waarde (via EBITDA). Beide doelen versterken elkaar en zijn voor Coolblue even belangrijk.

Coolblue wordt gedreven door data en technologie en meet alles, van de eerste klantinteresse tot magazijnefficiëntie via het schaalbare cloudgebaseerde IT-platform en de softwarestack. Voortdurende interne softwareontwikkeling en het genereren van data-inzichten via talrijke feedbackloops zijn belangrijke factoren en onderscheidende factoren van Coolblue's bedrijfsmodel.

Coolblue stemt zijn aanbod voortdurend af op de steeds veranderende behoeften van klanten. Coolblue's klantgerichte teams en haar infrastructuur bestaande uit een groeiend netwerk van 17 winkels, een gemechaniseerd magazijn en eigen bezorg- en installatiediensten stellen Coolblue in staat om alle elementen van de customer journey te beheersen, van assortiment en advies tot levering en installatie, en onderscheidt het van zijn concurrenten.

Coolblue heeft een sterk ESG-profiel en investeert continu in meer milieubewuste oplossingen voor haar klanten, zoals een eigen fietsbezorgservice, het plaatsen van zonnepanelen, laadpalen en het energielabel CoolblueEnergie.

Coolblue heeft een overtuigend trackrecord van sterke omzetgroei, marge-uitbreiding en het genereren van cashflow. In 2020 rapporteerde het een omzet van 2 miljard euro (29% CAGR 2015-2020) en een EBITDA van 114,1 miljoen euro (105% CAGR 2018-2020). In H1 2021 rapporteerde Coolblue een omzet van 1,2 miljard euro (+31% op jaarbasis) en een EBITDA van 54 miljoen euro (+15% op jaarbasis).

Pieter Zwart, CEO en oprichter Coolblue: “Ik ben enorm trots dat we vandaag ons voornemen bekend maken om in oktober naar de Amsterdamse beurs te gaan: de volgende logische stap in de ontwikkeling van Coolblue. Ik heb veel zin om in de weken, samen met iedereen die betrokken is, deze stap te zetten.”

Daphne Smit, CFO Coolblue: “Ik ben heel enthousiast dat we vandaag ons voornemen aankondigen om naar de Amsterdamse beurs te gaan. De voorgenomen beursgang biedt niet alleen onze mogelijkheden om te investeren in Coolblue maar ook financiële flexibiliteit voor verdere groei”.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!