Protinus IT ondersteunt Esther Vergeer Foundation bij opening sportpoli’s kinderziekenhuizen

Protinus IT ondersteunt Esther Vergeer Foundation bij opening sportpoli’s kinderziekenhuizen

01-10-2021 | door: Johan van Leeuwen
Deel dit artikel:

Protinus IT ondersteunt Esther Vergeer Foundation bij opening sportpoli’s kinderziekenhuizen

Met een feestelijke estafette opent de Esther Vergeer Foundation begin oktober vijf zogeheten sportpoli’s in academische kinderziekenhuizen. De sportpoli’s begeleiden kinderen met een lichamelijke beperking naar een ‘gewone’ sportvereniging. Protinus IT, partner van de Esther Vergeer Foundation, ondersteunt de opening van de sportpoli’s en helpt mee aan de estafette.

In de kinderziekenhuizen in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht en Groningen – alle vijf, samen met de andere UMC’s, klant van Protinus IT na een gezamenlijke aanbesteding – is sinds kort een Esther Vergeer Foundation Sportpoli. Dat is een toevoeging aan de bestaande multidisciplinaire poli’s van de ziekenhuizen. De sportpoli’s zorgen voor een persoonlijk begeleidingstraject richting een ‘gewone’ sportvereniging die bij het kind en zijn of haar beperking past en waar het welkom is. De kinderen krijgen een persoonlijk sportplan en eventueel wordt er een kennismaking met een geschikte sportvereniging geregeld.

Estafette
De sportpoli’s zijn al van start gegaan, maar begin oktober is de officiële opening. Dat gebeurt in de vorm van een sleutelestafette. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 1 oktober gaat de estafette van start waarna op 4, 5 en 6 oktober een gouden sleutel van sportcentrum Papendal bij aankomst wordt overhandigd aan elk ziekenhuis met een sportpoli. Er doen onder meer kinderen en topsporters met een lichamelijke beperking mee, waaronder Mitch Valize, winnaar van paralympisch goud bij het handbiken. Ongeveer vijftien medewerkers van Protinus IT helpen mee om de estafettedeelnemers te begeleiden, binnen te juichen of terug te rijden naar huis.

Tijdens de Dutch IT-channel Awards van 2019 kwam Protinus IT als ‘main event sponsor’ in contact met voormalig rolstoeltennis-topper Esther Vergeer en haar foundation, waar tijdens en rondom dat evenement aandacht voor werd gevraagd. “Toen is een heel mooie band ontstaan”, vertelt Victor Barendsma, marketing manager van Protinus IT. “We vinden het belangrijk om ondersteuning te bieden en een podium te geven aan mooie maatschappelijke initiatieven. De Esther Vergeer Foundation zorgt ervoor dat ook kinderen met een bewegingsbeperking kunnen sporten en op die manier nieuwe sociale contacten kunnen maken. Dat ondersteunen wij heel graag. Deze sportpoli’s zijn een prachtige nieuwe stap en we zijn blij dat we daar als partner een steentje aan bij kunnen dragen.”

Terug naar nieuws overzicht