Witold Kepinski - 04 oktober 2021

Oproep aan Brainport bedrijven: zet in op andere mobiliteit van medewerkers

Oproep aan Brainport bedrijven: zet in op andere mobiliteit van medewerkers image

Slimmer, duurzamer en veiliger reizen is een must. Zeker in een snelgroeiende regio als Brainport Eindhoven. Om de regio bereikbaar, leefbaar en verkeersveilig te houden, starten Brainport Development, Turnn, de gemeente Eindhoven en ASML in oktober met een bewustwordingscampagne en acties om medewerkers van Brainport bedrijven te bewegen om slimmer, veiliger en duurzamer te reizen. Met de slogan: ‘How zero are you?’ en een serious game, roepen zij werkgevers en werknemers in de Brainport regio op om na te denken over mobiliteit.

Onlangs maakte het CBS en het RIVM kenbaar dat de uitstoot van broeikasgassen weer bijna terug is op het niveau van voor corona. Dat terwijl het streven is om Europa in 2050 klimaatneutraal te maken. Dat vereist niet alleen slimme technologische oplossingen op het vlak van mobiliteit maar vooral ook een omslag in denken van werkgevers en werknemers. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de economie.

Met bewustwordingscampagne langs de campussen
Op maandag 4 oktober starten Brainport Development, Turnn (onderdeel van ICT Group), de gemeente Eindhoven en ASML een bewustwordingscampagne voor werkgevers en medewerkers. Met een serious game die je inspireert om na te denken over hoe je duurzamer reist, gaan bovengenoemde partijen de campussen in de regio langs. Op 4 oktober staat de game op High Tech Campus Eindhoven opgesteld. Ook is er een promotieteam aanwezig om de professionals op de campus te bereiken. De vraag die daarbij centraal staat is: “How zero are you?”. Tijdens de Dutch Design Week van 16 t/m 24 oktober wordt de serious game opgesteld voor een breed publiek.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!