Peter Kits Partner Digital Transformation bij KPMG

06-10-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Peter Kits Partner Digital Transformation bij KPMG

Peter Kits (48) is sinds 1 oktober Partner Digital Transformation bij accountancy- en adviesbedrijf KPMG. Tot voor kort was hij partner bij Deloitte Legal. Kits rapporteert aan Eric Wesselman, Head of Digital Advisory van de adviestak bij KPMG.

In zijn nieuwe functie geeft Kits leiding aan de digital law praktijk voor advies aan organisaties op het snijvlak van technologie en recht. Daarmee houdt hij zich bezig met wet- en regelgeving op het gebied van digitalisering, data governance en beheer, cloudcontracten, bescherming van digitale assets en juridische zaken rondom cybersecurity en e-commerce. Al deze begrippen maken deel uit van digitale transformatieprocessen bij veelal financiële instellingen en zorgverleners.

Sinds najaar 2015 was Kits in dienst bij Deloitte Legal waar hij wereldwijd leiding gaf aan de digital law praktijk. Daarvoor werkte Kits tien jaar als advocaat bij HVG Advocaten en Notarissen dat onderdeel is van de juridische tak van EY, op het vlak van Intellectueel eigendom, IT en privacy.

Kits is mede-initiatiefnemer van het ‘Toetsingskader Informatiebeveiliging’ in de zorg en het ‘Platform for Legal Operations and Technology’ (PLOT) waarin meer dan 20 grote organisaties ervaringen uitwisselen op het vlak van juridische technologie. Daarnaast heeft Kits deelgenomen aan de expertgroep cloudcontracten van de Europese Unie. Verder is hij gastdocent op het gebied van digitaal recht aan de Universiteit Utrecht en MBA-opleiding van de Universiteit van Amsterdam.

Terug naar nieuws overzicht