Witold Kepinski - 05 oktober 2021

NetApp neemt CloudCheckr over

NetApp neemt CloudCheckr over image

NetApp, een datacentrisch softwarebedrijf, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van CloudCheckr, een platform voor cloud optimalisatie die cloud zichtbaarheid en inzichten biedt om de kosten te verlagen, beveiliging en compliance te handhaven en cloud resources te optimaliseren. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Omdat organisaties uit de particuliere en publieke sector samen met aanbieders van beheerde diensten de afgelopen jaren meer in cloud diensten hebben geïnvesteerd, zijn cloud kosten een obstakel geworden voor de versnelling van een bedrijf naar de cloud, aldus NetApp.

Deze overname breidt het toonaangevende FinOps-aanbod van Spot by NetApp uit door kritisch inzicht in kosten en rapportage van het CloudCheckr-platform te combineren met continue kostenoptimalisatie en managed services van Spot by NetApp. Door deze mogelijkheden samen te brengen, hebben organisaties meer inzicht in hun cloudresources en kunnen ze deze continu verbeteren. Zo benutten ze sneller en op grotere schaal de voordelen van de cloud.

NetApp blijft investeren in de innovatie en groei van het Spot by NetApp-portfolio als kerncomponent van zijn cloudstrategie. De overname van CloudCheckr vormt een aanvulling op en uitbreiding van het Spot by NetApp-portfolio om een toonaangevende suite van CloudOps-services te creëren. Het bouwt in dit verband voort op de recente overname van Data Mechanics door het bedrijf. Met CloudCheckr biedt het Spot by NetApp-portfolio uitgebreid inzicht in kosten, analyse, beheer en optimalisatie om ondernemingen en Managed Service Providers te helpen hun cloudinfrastructuur-resources continu te beheren.

“Het beheren van kosten en het versnellen van cloudapplicaties is een grote uitdaging voor organisaties, aangezien ze werken aan het maximaliseren van de ROI van hun cloudinvesteringen, en dat alles terwijl ze draaien op cloudsnelheid”, zegt Anthony Lye, executive vice president en general manager van de Public Cloud Services-businessunit van NetApp. “Door cloud-factureringsanalyses, kostenbeheer-mogelijkheden, cloudcompliance en beveiliging toe te voegen aan ons CloudOps-platform dankzij de overname van CloudCheckr stellen we organisaties in staat sneller infrastructuur en bedrijfsapplicaties in te zetten en tegelijkertijd hun investerings- en operationele kosten te verlagen. Dit is een cruciale stap in onze FinOps-strategie en een versnelling van ons overall CloudOps-leiderschap. Kortom: NetApp blijft klanten in staat stellen meer cloud te realiseren tegen lagere kosten.”

“De combinatie van Spot by NetApp en CloudCheckr zal een suite van zeer complementaire en synergetische multi-cloud infrastructuurbeheeroplossingen creëren voor onze klanten en partners", zegt Tim McKinnon, CEO van CloudCheckr. "Het CloudCheckr-team is enthousiast om zich bij NetApp aan te sluiten en het leiderschap van het bedrijf op het gebied van FinOps te helpen bevorderen.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!