IT-consultant Xebia bundelt krachten met PGS Software

06-10-2021 | door: Martijn Kregting

IT-consultant Xebia bundelt krachten met PGS Software

De wereldwijd opererende IT-consultingorganisatie Xebia neemt PGS Software over, een cloudexpert uit Polen. Het softwarehuis sluit zich aan bij Xebia Group. Met de vijfde acquisitie van dit jaar breidt het van origine Nederlandse bedrijf verder uit in lijn met zijn buy-and-build-strategie: samenwerken met andere toonaangevende spelers om de autoriteitspositie in het wereldwijde digitale domein te versterken.

PGS Software en Xebia gaan nauw samenwerken om specifieke technologiediensten en IT consultancy te bieden aan bestaande en nieuwe klanten. De CEO van PGS Software, Wojtek Gurgul, wordt lid van Xebia’s leadership team. Het bedrijfslogo van PGS Software wordt uitgebreid met de voetnoot: ‘Proudly part of Xebia’.

Samen beschikken Xebia en PGS Software over 3.100 medewerkers, verdeeld over 14 landen. Met PGS Software breidt Xebia digitale capaciteit uit en voegt het bedrijf nearshoring-diensten toe aan het portfolio. Dit moet voor klanten resulteren in meer toegankelijkheid, snellere marktintroductie en meer innovatie. Via Xebia wordt de wereldwijde marktpositie van PGS Software versterkt en krijgen de teams van PGS toegang tot grotere projecten en ontwikkelmogelijkheden.

Focus op cloud-projecten

PGS Software heeft kantoren in Polen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 800 digitale experts levert het wereldwijd mobiele en web-apps en diensten op het gebied van software, cloud, data, nearshoring en offshoring. Oorspronkelijk lag de focus van PGS op softwareontwikkeling. Nu 95 procent van de projecten cloudgerelateerd is, heeft PGS Software partnerships opgezet met AWS, Microsoft en Google. Het bedrijf had een omzet van meer dan 35 miljoen euro in de laatste vier kwartalen.

Xebia is een inmiddels wereldwijd opererende aanbieder van consultancydiensten voor alle aspecten van digitale transformatie, zoals: softwareontwikkeling tot cloud, data, AI, softwareconsultancy, DevOps en Agile. Klanten zijn onder meer Disney, Ahold Delhaize, Tesco, Philips en ING bank. Xebia heeft 2.300 mensen in dienst die werken vanuit kantoren in Europa, APAC, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de VS. De organisatie realiseerde een omzet van meer dan 150 miljoen euro in de laatste vier kwartalen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud