Numerus fixus informaticaopleiding TU Twente

07-10-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Numerus fixus informaticaopleiding TU Twente

Vanaf het collegejaar 2022-2023 krijgt de bacheloropleiding Technical Computer Science (TCS) van de Universiteit Twente een numerus fixus van 400 studenten. Een noodzakelijke beslissing, zo stelt de technische universiteit, vanwege de enorme populariteit en groei van de opleiding.

De laatste jaren kent informatica op de Universiteit Twente een fikse groei. In 2015 kende TCS 62 nieuwe studenten. Het jaar daarop verdubbelde dit aantal en in het huidige collegejaar verwelkomt de opleiding ruim 400 nieuwe studenten. De selectie is nodig om de kwaliteit van de opleiding te blijven waarborgen.

“Onze opleiding Technical Computer Science is erg hoog aangeschreven en tot nu toe vonden we altijd een weg om ons onderwijs op hoog niveau te houden”, vertelt opleidingsdirecteur Vadim Zaytsev. “We maakten onze leermethoden efficiënter en konden meer docenten aannemen, maar het knelde steeds meer. Deze stap is nodig.”

De Universiteit Twente heeft de totstandkoming van de numerus fixus afgestemd met de andere universiteiten in Nederland die een technische informaticaopleiding aanbieden (Delft, Eindhoven, Groningen).

Terug naar nieuws overzicht