Appronto behaalt ISO-certificering informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagementsystemen

08-10-2021 | door: Martijn Kregting

Appronto behaalt ISO-certificering informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagementsystemen

Appronto heeft twee ISO-certificeringen behaald. De certificaten onderstrepen volgens de specialist in low-code business-applicaties en cloud-integraties de inspanningen van het bedrijf op de gebieden van security en kwaliteit.

ISO 27001 is één van ‘s werelds bekendste standaarden op het gebied van informatiebeveiliging en de ISO 9001-norm beschrijft de belangrijkste vereisten voor kwaliteitsmanagementsystemen van organisaties. Appronto stelt hiermee aantoonbaar te voldoen aan de strengste normen op het gebied van databeveiliging en kwaliteitsbeheer.

  • De ISO 27001-standaard bevat volgens het bedrijf duidelijke richtlijnen over hoe moderne organisaties hun informatie en data moeten beheren. Organisaties die voldoen aan de ISO 27001-criteria hebben alle benodigde voorzorgsmaatregelen genomen om te zorgen dat gegevens in de organisatie veilig en vertrouwelijk worden opgeslagen en integer worden behandeld. Ook betekent de certificering dat de 24/7 beschikbaarheid van software en systemen is gegarandeerd.
  • De ISO 9001-standaard specificeert de belangrijkste vereisten voor een goed functionerend kwaliteitsmanagementsysteem. Bedrijven die voldoen aan deze standaard zijn in staat consistent producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van hun klanten en aan de geldende wet- en regelgeving. Door processen effectief te verbeteren, zijn ze ook in staat de klanttevredenheid te verhogen.

“Onze keuze om een ISO 27001-certificeringstraject in te gaan, is onder meer gevoed door behoefte vanuit de klant", stelt Ronald Beer, CFO bij Appronto, in een toelichting. "We werken bij Appronto regelmatig met gevoelige persoonlijke, medische of financiële data en klanten willen zeker zijn dat we goed omgaan met deze informatie. Met ISO 27001 laten we klanten zien dat we voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van informatiebeveiliging. Onze wens om ook de ISO 9001-kwaliteitsmanagement norm te halen, ontstond vooral vanuit onszelf. Hiermee tonen we aan consequent producten en diensten te kunnen leveren die voldoen aan de kwaliteitseisen van onze klanten.”

Hoger niveau informatiemanagement

De certificeringen hebben volgens Beer de kwaliteit van informatiemanagement in de organisatie verder verhoogd. Dankzij de ISO 27001-certificering krijgen medewerkers nu bijvoorbeeld standaard een security-training. Ook aan wachtwoordbeheer wordt extra aandacht besteed, bijvoorbeeld door de inzet van tools als LastPass. ISO 9001 stimuleerde Appronto om een goed functionerend en robuust kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten dat continu geoptimaliseerd wordt.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud