WatchGuard lanceert vier nieuwe UTM-toepassingen

07-10-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

WatchGuard lanceert vier nieuwe UTM-toepassingen

WatchGuard Technologies komt met vier nieuwe unified threat management-appliances: de Firebox M290, M390, M590 en M690. Deze firewalls bieden volgens WatchGuard hoogwaardige bescherming voor een betaalbare prijs. Dat maakt ze geschikt voor kleine en middelgrote organisaties.

De nieuwe Fireboxes combineren verbeterde beveiliging met de snelheid en processorkracht die nodig zijn voor de verwerking van versleuteld verkeer, aldus WatchGuard. De nieuwe uitbreidbare poorten en de integratie met WatchGuard Cloud beloven meer flexibiliteit. Hierdoor kunnen de firewalls meebewegen met veranderende klantbehoeften op het gebied van het netwerk en de beveiliging ervan.

Eenvoudiger implementatie en beheer

WatchGuard Cloud vereenvoudigt de implementatie en het beheer van deze Fireboxes, evenals het creëren van policy’s. IT-dienstverleners kunnen hun configuraties overzetten naar meerdere applicaties en clients en appliances op afstand in gebruik nemen. Ook moeten zij een beter inzicht krijgen in de appliances via een 30 dagen-beeld van loggegevens, een snelle zoekfunctie en geautomatiseerde rapportage.

De Fireboxes integreren naadloos met andere WatchGuard-oplossingen zoals AuthPoint voor multifactorauthenticatie, de wifi-accesspoints van WatchGuard en ThreatSync voor dreigingsanalyse. Hierdoor moet het beheer van een securityomgeving eenvoudiger worden.

Analyseren versleuteld verkeer

“Volgens ons onderzoek was ruim 91 procent van alle malware waarmee netwerken in het tweede kwartaal van 2021 werden aangevallen versleuteld”, zegt Corey Nachreiner, chief security officer bij WatchGuard. “Het is daarom essentieel dat mkb-partijen en hun IT-partners securityoplossingen gebruiken die versleuteld verkeer kunnen analyseren, zonder negatieve impact op de prestaties. Onze nieuwe middenklasse-appliances uit de M Series voldoen hieraan. Daarnaast zijn de implementatie en het beheer sterk vereenvoudigd.”

Enkele voordelen van de Firebox M290, M390, M590 en M690:

  • Sneller en krachtiger: deze appliances zijn speciaal ontwikkeld voor een optimale inspectie van https-verkeer. Deze beveiligingsfunctionaliteit is cruciaal om moderne malware te detecteren, zo blijkt uit het meest recente Internet Security Report.
  • Flexibel en toekomstbestendig: dDe appliances kunnen worden voorzien van uitbreidingsmodules. Dit stelt organisaties in staat om de poortconfiguratie aan te passen als het netwerk verandert. Optionele POE+-poorten voor de M590 en M690 vereenvoudigen het aansluiten van andere apparaten zoals beveiligingscamera’s en accesspoints.
  • Eenvoud in implementatie en beheer : WatchGuard Cloud maakt implementatie, monitoring, rapportage en beheer vanuit de cloud mogelijk. Met RapidDeploy is de implementatie zeer simpel: u zet de appliance aan en koppelt deze aan internet. De rest kan op afstand worden gedaan.
  • Betrouwbaar: redundante stroomvoorziening zorgt voor maximale beschikbaarheid (dit geldt alleen voor de Firebox M590 en Firebox M690).
Terug naar nieuws overzicht