KnowBe4 vernieuwt onderzoeksplatform

Kai Roer

09-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

KnowBe4 vernieuwt onderzoeksplatform

KnowBe4, leverancier van een platform voor security awareness en phishing-simulaties, heeft Kai Roer aangesteld als Chief Research Officer. Roer en zijn team zullen vanaf heden gebruikmaken van een volledig vernieuwd onderzoeksplatform voor statistische analyse dat KnowBe4 heeft ontwikkeld.

De beschikking over dit nieuwe platform zal de manier waarop KnowBe4 onderzoeksprojecten uitvoert en brancherelevante rapporten verspreidt over onder andere security awareness, phishing, cultuur en ransomware, revolutionair veranderen. Het nieuwe platform stelt KnowBe4 in staat om gegevens over het gedrag, de kennis, de cultuur en de risico's van medewerkers op deze gebieden te combineren op een manier die niet eerder mogelijk was. Dit stelt de industrie in staat om betere informatie te ontvangen waarop beslissingen met betrekking tot security kunnen worden gebaseerd.

Kai Roer

Roer (auteur van “Build a Security Culture” van uitgeverij IT-Governance) heeft meer dan 25 jaar ervaring in cybersecurity, waarbij veel van zijn expertise gericht is op (het ontwikkelen van een) security-cultuur. Hij is gepromoveerd van algemeen directeur van KnowBe4 Research tot Chief Research Officer van KnowBe4. In 2015 richtte Roer CLTRe op, dat in 2019 werd overgenomen door KnowBe4. Voordat hij CLTRe oprichtte, creëerde Roer de wereldwijde de-facto standaard ‘Security Culture Framework’. Zijn baanbrekende onderzoek naar metrische gegevens over security-cultuur geeft organisaties over de hele wereld diepgaande inzichten in de menselijke factoren die van invloed zijn op risico's en beveiliging.

"KnowBe4 verbetert zijn onderzoekscapaciteiten om meer baanbrekend onderzoek te doen over alle onderwerpen die te maken hebben met security awareness, gedrag en cultuur", zegt Perry Carpenter, chief evangelist en strategy officer, KnowBe4. “Kai zal deze taak leiden als de nieuwe chief executive die verantwoordelijk is voor alle gegevens die via ons platform worden verzameld, inclusief trainingsgegevens, gebruik van modules, phishing-simulaties, Security Awareness Proficiency Assessment (SAPA)-enquête, cultuurenquêtes, en ga zo maar door. Dit nieuw platform van KnowBe4 Research laat onze toewijding zien om sectorrelevant onderzoek van wereldklasse voor de beveiligingsgemeenschap te creëren.”

Terug naar nieuws overzicht
Security