Hiber stelt Roel Jansen aan als CEO

11-10-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Hiber stelt Roel Jansen aan als CEO

Hiber, het Industrial IoT-as-a-Service bedrijf, heeft aangekondigd dat het Roel Jansen heeft benoemd tot Chief Executive Officer. Roel, die in maart bij Hiber in dienst trad als Chief Commercial Officer, was voorheen Vice President of Sales bij SurveyMonkey (nu bekend als Momentive) en mede-oprichter van Usabilla, een bedrijf voor klantenfeedback , dat SurveyMonkey in 2019 overnam .

Roel neemt de leiding over Hiber in een belangrijke fase in de ontwikkeling van het bedrijf. Hiber heeft in maart 2021 26 miljoen euro aan EU- en particuliere investeringen binnengehaald ter ondersteuning van innovatie en adoptie van zijn Industrial IoT-platform, dat sensoren, gegevensverwerking, geavanceerde analyses en goedkope satellietconnectiviteit biedt om activa te bewaken die zich buiten het bereik van terrestrische telecommunicatienetwerken bevinden .

Hiber richt zich nu op het stimuleren van de verkoop met industriële organisaties die op afgelegen locaties over de hele wereld opereren. Deze omvatten olie- en gasproducenten, fabrikanten en operators van zwaar materieel, en transport- en logistieke dienstverleners.

Roel Jansen, CEO van Hiber, licht toe: "Door satellieten te gebruiken om externe, landelijke en roamende activa overal ter wereld te verbinden, opereert Hiber aan de laatste grens van het industriële IoT. Ons IoT-platform maakt het gebruik van deze technologie eenvoudig en betaalbaar, en stelt Hiber-klanten in staat om aanzienlijke verbeteringen op het gebied van veiligheid, operationele efficiëntie en duurzaamheid te realiseren door industriële activa overal ter wereld in bijna realtime te monitoren.”

Roel brengt aanvullende expertise op het gebied van Software-as-a-Service, go-to-market en internationale uitbreiding naar een ervaren managementteam bij Hiber, waaronder de mede-oprichters van het bedrijf Erik Wienk, voorheen Chief Financial Officer van booking.com, en Coen Janssen , die eerder leiding gaf aan een investerings- en adviesbureau voor ruimtevaarttechnologie.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People, IoT