DIAS Software neemt Online Groep over

12-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

DIAS Software neemt Online Groep over

DIAS Software is de nieuwe eigenaar van Online Groep. Online Groep is met Online Pro een softwareleverancier voor verzekeringsadviseurs. Met deze overname wil DIAS Software, dat zich volledig focust op de verzekerings- en hypotheekadviesmarkt, haar innovatiesnelheid en leidende marktpositie verder vergroten.

Meerwaarde voor gebruikers
“De complexe en dynamische verzekerings- en hypothekenmarkt is de afgelopen jaren in snel tempo veranderd. Wij geloven in de rol van de adviseur. Door het direct contact met klanten én advies aan klanten is de adviseur cruciaal in deze markt.”, aldus Fred Lingg, algemeen directeur van DIAS Software.

“De acquisitie van Online Groep met haar positie in onze markt past volledig in deze visie. Het management van Online Groep heeft de adviseur in de afgelopen jaren centraal gesteld en bewijst de adviseur optimaal van dienst te zijn. We zijn dan ook blij dat het management van Online Groep met ons verder bouwt aan de volgende fase. Met deze overname door DIAS Software krijgen we bijvoorbeeld extra mogelijkheden om onder andere onze DIAS software te integreren met de geavanceerde VOIP-technologie van Online Groep en krijgen Online-gebruikers direct toegang tot onze hypotheekadviessoftware en Aplaza.”

Van nature een klik
“Al bij het eerste contact bleek dat onze marktbenadering en onze bedrijfscultuur veel overeenkomsten vertonen” aldus Jos Verbeek, directeur van Online Groep. “Toen een mogelijke overname aan de orde kwam, waren wij gelijk enthousiast.“

Fred Lingg: “De komende periode zetten we vol in op het creëren van meerwaarde voor onze gebruikers met onder andere DIAS Cloud en met de verdere innovatie van onze softwareproducten DIAS Assurantie, DIAS Volmacht en DIAS Advies en laten we de juiste kruisbestuiving met Online Pro en DIAS Software plaatsvinden. Met onze software zijn al onze gebruikers op de toekomst voorbereid en kunnen ze volop profiteren van alle marktontwikkelingen. Daarmee dragen wij concreet bij aan de continuïteit van onze klanten.”

DIAS Software versterkt door de overname haar positie in de softwaremarkt voor financieel adviseurs: “Op de provinciale markt zijn wij marktleider en hebben de afgelopen perioden een gezonde groei gezien met onder andere onze adviessoftware in dit marktsegment. Op de volmachtmarkt wordt onze nieuwe technologie volop geadopteerd ”, zegt Lingg. “Onze software kenmerkt zich door een hoge betrouwbaarheid, gebruiksgemak en innovatieve klantcommunicatie. Met de overname van Online Groep is succes voor onze klanten verzekerd.”

Online Groep blijft
Online Groep blijft onder de eigen naam opereren en houdt Nijmegen als haar thuisbasis. “De keuze om de krachten te bundelen is niet alleen gedreven doordat de verschillende proposities elkaar goed versterken en aanvullen. We blijven beiden met onze software actief in de markt. Ook het aanblijven van het managementteam en het voortbestaan van het Online Pro pakket zijn belangrijk voor het uitbouwen van het succes van beide twee bedrijven. Dat zorgt voor de nodige continuïteit en slagkracht op het gebied van innovatie”, aldus Verbeek.

Terug naar nieuws overzicht
Software