Vertiv introduceert Edge Lithium-Ion UPS-reeks met langere batterijduur en lagere TCO

13-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Vertiv introduceert Edge Lithium-Ion UPS-reeks met langere batterijduur en lagere TCO

Vertiv, wereldwijde leverancier van bedrijfskritische infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert enkelfasige noodstroomvoorzieningen (UPS) met een lithium-ionbatterij. Deze vormen een uitbreiding op het aanbod van line-interactive UPS-systemen. De capaciteit van de enkelfasige Vertiv Edge Lithium-Ion UPS-systemen varieert van 1.500 tot 3.000 VA. Dankzij het ontwerp kunnen de systemen zowel in tower-opstelling worden gebruikt als in racks worden gemonteerd. De modellen zijn per direct verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Lithium-ionbatterijen, ook wel li-ion- of LIB-batterijen genoemd, vereisen minder onderhoud. Daarmee zijn ze zeer geschikt voor gebruik aan de edge van netwerken, waar IT-ondersteuning slechts in beperkte mate beschikbaar is. Lithium-ionbatterijen bieden één tot drie keer langere levensduur dan klepgestuurde loodzuurbatterijen (VRLA-batterijen). Dit draagt bij aan lagere totale eigendomskosten. De batterijen zijn kleiner en lichter en werken efficiënter bij hogere temperaturen. Daarnaast bieden ze een langere werkduur dan VRLA-batterijen met vergelijkbare capaciteiten die in UPS-systemen worden gebruikt. De Vertiv Edge Lithium-Ion UPS-reeks biedt tot tien minuten aan reservevermogen bij vollast. Bij een standaard UPS met VRLA-batterijen is dit slechts vier tot vijf minuten.

Bescherming aan de edge van het netwerk

“Vanwege de toenemende digitalisering worden veel applicaties verplaatst naar de edge van het netwerk. Daar hebben ze betrouwbare bescherming nodig tegen overspanning en stroomuitval”, zegt Karsten Winther, vice president Sales bij Vertiv in de regio EMEA. “UPS-systemen met lithium-ionbatterijen bieden operationele voordelen en vereisen minder onderhoud op locatie. Dit vertaalt zich in verbeterde stabiliteit en kostenbesparingen voor bedrijfskritische omgevingen in de edge-omgeving en biedt onze klanten een breder scala aan opties.”

Vertiv wijst op de geschiktheid van de Vertiv Edge Lithium-Ion UPS voor edge computing-omgevingen en toepassingen in de bancaire sector, het onderwijs, de detailhandel, de gezondheidszorg en de overheidssector. Het systeem wordt geleverd met een standaardgarantie van vijf jaar op de elektronische onderdelen en de batterij. Het systeem kan met het Vertiv VR Rack worden geïntegreerd tot een gestandaardiseerde IT-infrastructuuroplossing die eenvoudig kan worden ingezet op diverse locaties aan de rand (edge) van het netwerk.

Vertiv Power Insight-software

De Vertiv Edge Lithium-Ion UPS-reeks wordt ondersteund door de Vertiv Power Insight-software, die gratis te downloaden is via de website van Vertiv. Met Vertiv Power Insight kunnen gebruikers tot 100 rack power distribution units (rPDU’s) en UPS-systemen monitoren en beheren. De software biedt daarnaast bescherming tegen uitschakeling van individuele en virtuele servers en verbeterd overzicht op, en beheer van, diverse locaties aan de edge. De laatste versie van Vertiv Power Insight voorziet in de VMware vCenter-plug-in, die het energiebeheer en de beschikbaarheid optimaliseert.

Download de whitepaper van Vertiv voor meer informatie over het gebruik van lithium-ionbatterijen in enkelfasige UPS-systemen: The Advantages of Using Lithium-Ion Batteries as A Backup Power Source in Single-Phase UPS Applications for Remote and Edge Data Centres.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters