Google daagt Fortnite-ontwikkelaar Epic Games voor de rechter

12-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Google daagt Fortnite-ontwikkelaar Epic Games voor de rechter

Google daagt Epic Games, ontwikkelaar van onder meer de populaire game Fortnite, voor de rechter. Aanleiding is de eigen betaalmethode die het bedrijf vorig jaar aan Fortnite toevoegde. Google stelt dat Epic Games hiermee de regels van de Google Play overtreedt.

Via het eigen betaalsysteem kon Epic Games betalingen buiten het betaalsysteem van Google leiden. Over betalingen via het systeem van Google moet standaard dertig procent commissie betaald worden. Google stelt dat Epic Games hiermee bewust het beleid van de Google Play schond.

Uit appwinkel verwijderd

De app werd in augustus 2020 al uit de appwinkel verwijderd. Miljoenen gebruikers zouden de app echter nog op hun smartphone hebben staan. Google stelt dat deze gebruikers nog steeds toegang hebben tot het betaalsysteem van Epic Games. Google wil dat Epic Games de misgelopen inkomsten vergoedt. Hoe hoog dit bedrag is is onduidelijk.

Epic Games is ook met Apple in een juridische strijd verwikkeld om het gebruik van een extern betaalsysteem. Een jury oordeelde eerder al dat Apple Fortnite uit de App Store moest verwijderen. Ook moest Epic Games Apple een schadevergoeding betalen voor misgelopen inkomsten. Beide partijen zijn in deze zaak in beroep gegaan.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility