AV-TEST: Kaspersky Endpoint Security Cloud scoort hoge ogen voor ransomwarebescherming

13-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

AV-TEST: Kaspersky Endpoint Security Cloud scoort hoge ogen voor ransomwarebescherming

Kaspersky Endpoint Security Cloud is 100% efficiënt te zijn tegen ransomware-aanvallen. Dit blijkt uit een recente beoordeling van de onafhankelijke leverancier van diensten op het gebied van IT-security en antivirusonderzoek AV-TEST.

De afgelopen jaren is ransomware uitgegroeid tot een industrie met tal van malwarefamilies, toegewijde criminele bendes en aanvallen-as-a-service. Alleen al in het tweede kwartaal van 2021 verschenen er 3.905 nieuwe ransomware-aanpassingen in het wild, terwijl wereldwijd 97.451 gebruikers werden aangevallen, ongeveer 6.000 meer dan in het voorgaande kwartaal, zo blijkt uit het onderzoek van Kaspersky.

Verspreiding van machine naar machine

Wanneer een dergelijke aanval een systeem bereikt, verspreidt het zich snel van de ene machine naar de andere, terwijl het herstellen en terugzetten van bestanden dagen of zelfs weken kan duren. Om een dergelijk pijnlijk en kostbaar gevolg te voorkomen, moeten bedrijven een betrouwbare en beproefde cybersecurity-oplossing gebruiken die kwaadaardige activiteiten kan detecteren en de versleuteling kan terugdraaien.

Als resultaat van drie verschillende scenario's en 113 aanvalsvoorbeelden, verloor het product tijdens de beoordeling van AV-TEST geen enkel gebruikersbestand en overtrof het 10 verschillende cybersecurityleveranciers. Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security