Spoedcursus webhosting: Akeneo en Magento

Spoedcursus webhosting: Akeneo en Magento

13-10-2021 | door: Blog
Deel dit artikel:

Spoedcursus webhosting: Akeneo en Magento

Webhosting is niets meer of minder dan het op een server huren van een deel webruimte. Een hostingprovider voorziet daarbij in het beschikbaar stellen van webruimte voor de verhuur. Er is hosting nodig om je website on air te krijgen. Binnen webhosting zijn er echter weer allerlei opties te onderscheiden, zoals webhosting voor optimaal gebruik van een bepaald systeem. Daar is Akeneo als PIM systeem een voorbeeld van. Zo is er eveneens speciale Magento hosting beschikbaar voor webshops die van Magento software gebruikmaken. Beide opties krijgen hieronder een nadere toelichting om je een indruk te geven van de functies en toepassingen.

Akeneo hosting
Er zijn webshops die van een PIM systeem als Akeneo gebruikmaken. Dat biedt vele voordelen, zoals het vanaf één plek aanbrengen van wijzigingen in productinformatie. De aangebrachte veranderingen werken daarbij automatisch door in alle verkoopkanalen. Dat scheelt dus veel tijd en voorkomt dat er foutjes worden gemaakt. Het is toch een stuk efficiënter als je één wijziging doorvoert of dat je voor elk verkoopkanaal apart veranderingen moet aanbrengen. In dat kader is het een uitkomst om een PIM systeem te gebruiken en de hostingprovider bij webhosting Akeneo te laten installeren. Bovendien zijn er dan nog een aantal voordelen om van te profiteren. Een van de eigenschappen van Akeneo is namelijk dat de belasting van de live webwinkel daalt. De load heeft namelijk altijd invloed op de prestaties van webwinkels. Verder is het goed om te weten dat Akeno prima te combineren is met een e-commerce systeem als Magento.

Magento hosting
Magento is een software systeem voor webshops dat populair in gebruik is vanwege de vele functionaliteiten en het gebruiksvriendelijke karakter. Magento hosting combineert het gemak van de software met het in de lucht brengen en houden van de webshop. Deze combinatie biedt namelijk een aantal voordelen. Zo is het een betrouwbare vorm van hosting die veilig en snel is, maar ook voorziet in schaalbaarheid. Net als Magento voorziet Shopware voor webshops overigens in dezelfde voordelen. De hosting voor webshops met e-commerce software is van groot belang om bijvoorbeeld snel te kunnen opschalen als het ineens druk wordt. Er is dan meer capaciteit nodig om de grote bezoekersaantallen ineens aan te kunnen. Webhosting gericht op e-commerce voorziet daarbij in een flexibel karakter als het om de schaalbaarheid gaat.  Er zijn binnen de e-commerce nu eenmaal altijd pieken die zich afwisselen met dalen. Als je extra capaciteit nodig hebt, voorziet Magento hosting daarin.

Door: Lequal

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hosting