VDL Groep vraagt medewerkers verlof op te nemen na cyberaanval

13-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

VDL Groep vraagt medewerkers verlof op te nemen na cyberaanval

Het door een cyberaanval getroffen VDL Groep vraagt werknemers van verschillende VDL-bedrijven vrijwillig verlof op te nemen. Een voorzichtige herstart stond vandaag op de planning.

Een woordvoerder van VDL meldt aan het Eindhovens Dagblad dat de productie bij VDL Nedcar vanuit een digitaal veilige omgeving wordt opgestart. Op korte termijn kunnen mogelijk ook andere getroffen bedrijven binnen de VDL Groep hun activiteiten hervatten. Wanneer die het geval zal zijn kan het bedrijf echter nog niet zeggen.

Verlof

FNV-bestuurder Peter Reniers meldt dat verschillende VDL-bedrijven medewerkers hebben gevraagd vrijwillig verlofuren op te nemen. Het gaat naar verluid om VDL Bus, VDL ETG, VDL Special Vehicles en VDL Industrial Modules in Helmond. De woordvoerder van VDL meldt dat dit geen beleid is dat voor het gehele concern geldt.

VDL Groep is in de nacht van zes op zeven oktober getroffen door een cyberaanval. Alle 105 bedrijven die onder het concern vallen zijn door de aanval getroffen. Bij verschillende bedrijven werd de productie stilgelegd.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security