Datto lanceert SaaS Defense

Tim Weller, Datto

13-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Datto lanceert SaaS Defense

Datto, wereldwijde leverancier van cloud-gebaseerde software- en beveiligingsoplossingen geleverd via MSP's (Managed Service Providers), trapte het jaarlijkse evenement DattoCon NOW af met de lancering van SaaS Defense. SaaS Defense is een nieuwe oplossing voor bescherming tegen cyberbedreigingen.

Datto nam eerder dit jaar het in Israël gevestigde bedrijf BitDam over, en presenteert nu met trots Datto SaaS Defense. SaaS Defense is een geavanceerde threat protection en spam filtering oplossing. De oplossing voorziet MSP’s van een gepatenteerde technologie om proactief malware, phishing en business email compromise (BEC)-aanvallen te detecteren en voorkomen die gericht zijn op Microsoft Exchange, OneDrive, SharePoint en Teams. 

"MSP's beschermen en beheren samen meer Microsoft 365-accounts dan welke onderneming dan ook. Deze technologie wordt ingezet om mkb's veilig te houden door het blokkeren van de nummer één aanvalsvector – e-mail. SaaS Defense werkt daarnaast ook in de gehele Microsoft 365 suite. We hadden zoveel vertrouwen in deze technologie dat we er eigenaar van wilden worden, en we wilden de getalenteerde groep die de technologie heeft ontwikkeld met ons laten samenwerken aan onze grotere beveiligingsmissie aan”, aldus Tim Weller (foto), CEO van Datto.

Datto SaaS Defense creëert de mogelijkheid voor MSP's om nieuwe klanten aan te trekken en het marktaandeel uit te breiden met een krachtige maar eenvoudige beveiligingsoplossing. Deze oplossing elimineert de noodzaak van extra personeel of diepgaande beveiligingstraining.

SaaS Defense biedt namelijk:

  • Proactieve bewaking, detectie en eliminatie van onbekende malwarebedreigingen en phishing-pogingen die andere oplossingen missen met handtekeningonafhankelijke technologie. Deze technologie is ontworpen om de samenstelling van een veilige e-mail, chat of document te analyseren in plaats van alleen maar te scannen op bekende beveiligingsbedreigingen;
  • Het minimaliseert de tijd tot detectie door zero-day bedreigingen te voorkomen zodra ze worden aangetroffen, zonder handmatige tussenkomst of verstoring van de eindgebruiker.
  • SaaS Defense is niet afhankelijk van software van derden, handtekeningen of malwareverslagen;
  • Robuuste rapportagemogelijkheden maken duidelijk waarom een dreiging als schadelijk is gemarkeerd zonder een complexe scorematrix;
  • Naadloze inzet en beheer, waardoor nieuwe klanten binnen enkele minuten kunnen worden aangesloten;
  • Volledige integratie met SaaS Protection biedt een uitgebreide beveiligingsaanpak ter bescherming tegen permanent gegevensverlies in de cloud, zoals gebruikersfouten en ransomware;
  • Gestroomlijnde, betrouwbare bescherming bespaart MSP's tijd en middelen die voorheen werden besteed aan bedreigingsrapportage, het beheer van valse positieven en het bijwerken van blokkadelijsten.

In zijn openingstoespraak op DattoCon NOW verraste CEO Tim Weller alle huidige Datto SaaS Protection-partners in de zaal met een kant-en-klaar SaaS Defense-product dat beschikbaar is in hun Datto Partner Portal, om hen én hun klanten te beschermen. In november 2021 wordt Datto Saas Defense beschikbaar voor de gehele MSP-community. Meer informatie over Datto SaaS Defense is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht
Security