Veritas InfoScale biedt native implementatie in Kubernetes omgevingen

15-10-2021 | door: Witold Kepinski

Veritas InfoScale biedt native implementatie in Kubernetes omgevingen

Veritas Technologies, speler in gegevensbescherming voor ondernemingen, heeft op KubeCon + CloudNativeCon North America 2021 de volgende evolutie aangekondigd van Veritas InfoScale, een softwaregedefinieerde oplossing voor beschikbaarheid van infrastructuur, waarmee klanten InfoScale als containers in native Kubernetes-platforms, inclusief Red Hat OpenShift. Native implementatie maakt het eenvoudiger om InfoScale's hoge beschikbaarheid, permanente opslag en opslagoptimalisatie te bieden voor stateful Kubernetes kritieke workloads.

"Containerisatie brengt een revolutie teweeg in het datacenter, waardoor applicaties hun verwerkingscapaciteit kunnen doen barsten en verkleinen om de kosten te verlagen en schaalbaarheid te bieden", zegt Karthik Ramamurthy, vice-president productbeheer bij Veritas. “Veel organisaties aarzelen echter om de voordelen van containerisatie toe te passen op bedrijfskritische applicaties die van oudsher vertrouwden op permanente opslag. De Kubernetes-native implementatie van InfoScale biedt de functies die organisaties nodig hebben om hun belangrijkste applicaties met vertrouwen te migreren naar omgevingen zoals OpenShift. Dit is een game changer voor bedrijven die de zijwieltjes van hun Kubernetes-implementaties willen halen en de voordelen willen realiseren waar ze er echt toe doen.”

De evolutie begint met InfoScale 8, die later dit jaar beschikbaar zal zijn en waarmee zakelijke klanten en DevOps-technici de volgende InfoScale-functies als containers kunnen inzetten:

Softwaregedefinieerde opslagklassen voor persistent volume
Dynamische en statische permanente opslagvoorziening
Niet-verstorende schaling van persistente volumes
Niet-verstorende migratie van persistente volumes
REST API's voor integratie met derden
Aanhoudende volume-snapshots
Beheer van de containerlevenscyclus
InfoScale 8 zal ook de eerste keer zijn dat het product beschikbaar is als een Red Hat-gecertificeerde containertoepassing en Red Hat OpenShift Certified Operator die beschikbaar is in de Red Hat Ecosystem Catalogue met implementatie met één klik.

"Omdat containers en cloud-native applicaties steeds belangrijker worden voor de digitale transformatie van ondernemingen, zoeken onze klanten naar meer keuze in de technologieën die deze omgevingen en workloads ondersteunen", zegt Joe Fernandes, senior vice president Platforms Business Group bij Red Hat. “Veritas InfoScale 8 voegt een gecertificeerde optie toe voor klanten die extra veerkracht en opslagoptimalisatie willen voor hun OpenShift-omgevingen. We zijn verheugd om samen te werken met Veritas als onderdeel van ons brede partnerecosysteem en onze klanten te helpen de oplossingen te selecteren die het beste voldoen aan hun unieke behoeften, allemaal gecertificeerd op het toonaangevende Kubernetes-platform voor ondernemingen.”

De aankondiging van vandaag bouwt voort op andere recente InfoScale- en Veritas NetBackup- updates om containerisatie te ondersteunen, waardoor Veritas de meest uitgebreide leverancier van gegevensbescherming is in fysieke, virtuele, cloud- en containeromgevingen.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters