Reuters: Russische boete voor Google kan oplopen tot tweehonderd miljoen euro

20-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Reuters: Russische boete voor Google kan oplopen tot tweehonderd miljoen euro

Google krijgt in Rusland mogelijk een boete opgelegd die kan oplopen tot ruim 200 miljoen euro. Het bedrijf krijgt de boete aangezien het content die in Rusland illegaal wordt geacht niet heeft verwijderd. Ook zou het bedrijf boetes niet hebben betaald.

Dit meldt Reuters op basis van e-mailverkeer met woordvoerders van Roskomnadzor. De woordvoerders melden hierin dat Facebook een boete opgelegd krijgt die wordt berekend op basis van de omzetcijfers van het social media-bedrijf. 'In oktober wordt een vergelijkbare case tegen Google aangespannen', melden de woordvoerders hierbij.

Reuters meldt dat Google de boete krijgt opgelegd wegens het niet verwijderen van content die als illegaal is bestempeld. Ook zou Google eerder opgelegde boetes voor een bedrag van bijna 400.000 euro niet hebben betaald. Reuters meldt dat het mogelijk gaat om een boete die tussen de 5 en 20 procent van de jaaromzet van Google in Rusland bedraagt. Dit bedrag kan naar verluid oplopen tot ruim 200 miljoen euro. Het gaat om een boete tussen de 5 en 20 procent van de jaaromzet van Google in Rusland, meldt Reuters. Omgerekend kan dit oplopen tot ruim 200 miljoen euro.

Terug naar nieuws overzicht