Cohesity kondigt Disaster Recovery as a Service aan

21-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cohesity kondigt Disaster Recovery as a Service aan

Na de aankondiging van de beschikbaarheid van zijn back-up als een serviceaanbod (BaaS), heeft Cohesity , een speler in databeheer van de volgende generatie, de algemene beschikbaarheid aangekondigd van zijn volgende 'as a service' aanbod – disaster recovery as a service (DRaaS).

Dit nieuwe aanbod breidt de uitzonderlijke disaster recovery (DR)-mogelijkheden van Cohesity SiteContinuity uit en voegt de mogelijkheid toe om Amazon Web Services (AWS) te gebruiken als herstellocatie voor failover en failback in een Software as a Service (SaaS)-model.

Dit geeft klanten niet alleen meer keuze en flexibiliteit, maar biedt ook de volgende voordelen volgens Cohesity:

Minimaliseer downtime en gegevensverlies: dit vermindert de risico's van potentiële downtime en gegevensverlies aanzienlijk met op snapshots gebaseerde back-up en bijna-synchrone replicatie die er samen voor zorgen dat alle gegevens worden vastgelegd engereed zijn voor failover in het geval van een ramp of cyberaanval.

Service Level Agreements (SLA's) nakomen: klanten kunnen eenvoudig herstelplannen ontwerpen en SLA's toewijzen - en dit in minuten in plaats van weken - om het juiste niveau van veerkracht te leveren voor een breed scala aan applicaties en tegelijkertijd te voldoen aan de zakelijke vereisten.

Vereenvoudig bewerkingen: Cohesity combineert op unieke wijze de orkestratie van noodherstel, op snapshots gebaseerde back-up, bijna-synchronisatiereplicatie en naadloze failover naar de openbare cloud in één uitgebreid aanbod - allemaal beheerd via één enkele gebruikersinterface om noodherstelactiviteiten aanzienlijk te vereenvoudigen.

Verlaag de kosten en verbeter de time-to-value: verminder inactieve infrastructuur door on-demand pay-as-you-go cloudinfrastructuur van AWS te gebruiken in het geval van een ramp of testoefening. Cohesity ondersteunt op unieke wijze standaard AWS-infrastructuur, zoals Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), in een DRaaS-model. Klanten kunnen ook de time-to-value versnellen door snel een rampherstelstrategie op te zetten zonder dat ze extra hardware of fysieke datacenters hoeven aan te schaffen.

"Er is nog nooit een kritieker moment geweest om rampherstel als een service aan te bieden", zegt Matt Waxman, vice-president productbeheer bij Cohesity. “In een tijdperk van verlammende ransomware-aanvallen is de grootste zorg van veel IT-leiders het handhaven van de bedrijfscontinuïteit als ze worden geraakt. DRaaS kan organisaties helpen snel en kosteneffectief te herstellen. En, net als bij andere Cohesity SaaS en on-premises aanbiedingen, kunnen klanten alles beheren via het Cohesity Helios multicloud-platform. Het is een herdefiniëring van eenvoud.”

"Het Cohesity DRaaS-aanbod biedt meerdere voordelen die ongelooflijk aantrekkelijk zijn voor onze organisatie", zegt Francois Lepage, cybersecurity- en architectuurmanager bij The Master Group. “Uptime van applicaties en de mogelijkheid om te herstellen in de cloud staan bovenaan de lijst. Maar we houden ook van het pay-as-you-go cloudinfrastructuurmodel van AWS, dat kan helpen de kosten te verlagen. En we houden van de eenvoud van dit alles. We kunnen dit aanbod samen met onze on-premises Cohesity-implementatie beheren via één platform op één gebruikersinterface. Dat is het Cohesity-verschil.”

Gegevensbeheer als een service uitbreiden

Cohesity DRaaS is het volgende aanbod van Cohesity's uitgebreide Data Management as a Service (DMaaS)-portfolio. DMaaS is een portfolio van 'as a service'-aanbiedingen die zijn ontworpen om organisaties een radicaal eenvoudige manier te bieden om back-ups te maken, te beveiligen, te beheren en hun gegevens te analyseren - allemaal rechtstreeks beheerd door Cohesity. Dit vermindert de afzonderlijke services, oplossingen en beheerconsoles waarin organisaties traditioneel moesten investeren en onderhouden voor gegevensback-up, noodherstel en andere gebruiksscenario's voor gegevensbeheer.

"Oplossingen die flexibiliteit, veerkracht en schaalbaarheid bieden, zijn een integraal onderdeel van organisaties die werken aan het aanpakken van steeds veranderende uitdagingen, waaronder cyberaanvallen", zegt Doug Yeum, hoofd van AWS Partner Organization, AWS. "Met de introductie van disaster recovery as a service biedt Cohesity deze kritieke mogelijkheden aan klanten om het risico op downtime te verminderen en tegelijkertijd de kosten te verlagen, allemaal ondersteund met de toonaangevende cloudservices van AWS."

"Met de toegenomen frequentie en kosten van cyberaanvallen, is een robuuste reeks rampherstelprocessen in combinatie met bewezen technologie nog nooit zo essentieel geweest", zegt Christophe Bertrand, senior analist bij ESG. “Organisaties moeten op zoek gaan naar gebruiksgemak, automatisering en de mogelijkheid om hun service-level-overeenkomsten voor gegevensherstel en applicatiebeschikbaarheid echt te controleren. Dat is de reden waarom Cohesity's web-scale geconvergeerde back-up en disaster recovery-oplossing niet alleen actueel is, maar ook een essentiële set mogelijkheden biedt om de uitdagingen op het gebied van calamiteitenherstel aan te gaan waarmee bedrijven vandaag de dag worden geconfronteerd.”

Terug naar nieuws overzicht
Security