NetApp breidt hybrid cloudportfolio verder uit

21-10-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NetApp breidt hybrid cloudportfolio verder uit

NetApp, een wereldwijd actief softwarebedrijf gericht op cloud, heeft tijdens INSIGHT 2021 aangekondigd dat uitbreidingen en verbeteringen zijn doorgevoerd in het hybrid cloudportfolio. Deze helpen organisaties om hun IT-infrastructuren te moderniseren en digitale transformatie te versnellen. Met nieuwe manieren om dataservices on-premise en in de cloud veilig te gebruiken en te verwerken, maakt NetApp met zijn hybrid cloud-portfolio het werk eenvoudiger voor bedrijven om hun data te verwerken – waar en wanneer ze die ook nodig hebben.

Als enige aanbieder van oplossingen met native integraties voor 's werelds grootste publieke cloudaanbieders blijft de toonaangevende ONTAP®-software van NetApp de basis voor de hybrid cloud. Met de nieuwste release van ONTAP biedt NetApp niet alleen een verbeterde bescherming tegen ransomware, uitgebreidere mogelijkheden voor datamanagement, maar ook NVMe/TCP support voor een betere performance. Verder komen er nieuwe mogelijkheden voor de digitale wallet voor NetApp Cloud Manager, verbeterde dataservices voor eenvoudiger beheer voor hybride clouds, meer flexibelere verbruiksmogelijkheden om kosten te beheersen en tot slot ook Professional Services die klanten ondersteunen met het behalen van een maximaal rendement uit hun on-premise en hybrid cloudinfrastructuur

"De beloofde voordelen van migratie naar de cloud mogen dan groot zijn, veel IT-afdelingen worstelen nog steeds met een aantal on-premise uitdagingen, zoals het beheersen van de complexiteit en de kosten die samenhangen met het verplaatsen van data, het beschermen tegen ransomware en het zorgen voor betrouwbare prestaties voor kritieke applicaties", zegt Brad Anderson, Executive Vice President, Hybrid Cloud Group bij NetApp. “Als dé hybrid cloudspecialist kan NetApp ondernemingen helpen om hun ambities op het gebied van digitale transformatie sneller en binnen budget te realiseren - of het nu gaat om het nog ontwikkelen van een strategie of het uitvoeren van grootschalige migraties."

"Onderzoek van IDC toont aan dat ongeveer 70% van de enterprise IT-klanten van plan is om hun storage-infrastructuur in de komende twee jaar te moderniseren om next-generation workloads te ondersteunen. Maar het belangrijkste operationele voordeel zal liggen in het optimaliseren van de plaatsing van workloads in traditionele on-premises en cloudomgevingen", zegt Eric Burgener, Research Vice President, Infrastructure Systems Group bij IDC. "Als industrieleider met jarenlange ervaring met innovatie en expert in het leveren van hybride cloudoplossingen is NetApp de aanbieder die ondernemingen helpt bij de overgang naar hybride cloudmodellen om de schaalbaarheid en flexibiliteit te realiseren die ze nodig hebben om kritische dataservices en mogelijkheden voor workloads te leveren die de bedrijfswaarde verhogen."

“Formule 1-races gaan altijd over het vinden van een voorsprong op de concurrentie, en met de terugkeer van Aston Martin Cognizant op de F1™-grid dit jaar omarmen we een ambitieuze datacentrische strategie om onze prestaties zowel op als naast het circuit te maximaliseren in ons streven naar poleposition", zegt Otmar Szafnauer, Chief Executive Officer en Team Principal bij Aston Martin Cognizant Formula One Team. "Door samen te werken met NetApp om onze datafabric te bouwen en onze activiteiten te standaardiseren met zijn hybride cloudoplossingen van wereldklasse, zorgen we ervoor dat alles wat we doen – van het vastleggen van realtime data over de prestaties van auto's en componenten tot de manier waarop we fabrieks- en engineeringactiviteiten stroomlijnen – gericht is op voortdurende verbetering en het team vooruithelpt."

NetApp's nieuwste innovaties binnen het portfolio, die zijn aangekondigd, omvatten:

Verbeteringen ONTAP Data Management Software: Met de laatste release van ONTAP beschermen ondernemingen zich tegen ransomware-aanvallen door geïntegreerde autonome preventieve detectie en versneld herstel op basis van machine learning. De nieuwe release levert ook enterprise-grade prestaties voor moderne en SAN-workloads met NVMe/TCP-ondersteuning, uitgebreide mogelijkheden voor object storage en vereenvoudigd beheer. Daarnaast zal ONTAP de nieuwe AFF A900 aandrijven, de next-generation veerkrachtig all-flash systeem voor bedrijfskritische workloads.

Meer mogelijkheden van Data Services: Met de nieuwe mogelijkheden voor een digitale wallet in NetApp's Cloud Manager profiteren klanten van meer mobiliteit en meer inzicht in het gebruik van licenties voor dataservices in hybride clouds, waarbij de vooruitbetaling van credits zorgt voor een gestroomlijnde implementatie die problemen bij procurement voorkomt. Aanvullende updates zijn onder meer verbeteringen voor Cloud Backup- en Cloud Data Sense services, vereenvoudigde implementatie van Cloud Volumes ONTAP-systeem met nieuwe klant-en-klare templates, volledig geïntegreerde Active IQ en diepere integraties met Cloud Insights en ONTAP-systemen om Kubernetes-workloads te ondersteunen.

Meer flexibele verbruiksmogelijkheden: NetApp Keystone Flex Subscription, een on-premises Storage-as-a-Service-dienst met native cloudintegratie, blijft aan momentum winnen: klanten worden nu ondersteund op vier continenten en beschikken over petabytes aan capaciteit in minder dan een jaar na beschikbaarheid. NetApp biedt nu een nieuwe freemium service-tier voor Cloud Volumes ONTAP (CVO), waarmee klanten de beschikking krijgen over een volledig uitgeruste, eeuwigdurende licentie om ONTAP in de cloud te gebruiken voor workloads die minder dan 500 GB storage nodig hebben. Deze flexibiliteit in gebruik geeft organisaties de vrijheid om enterprise-grade dataservices te gebruiken voor kleine workloads, zoals Kubernetes-clusters zonder initiële kosten. Een organisatie heeft pas een abonnement nodig bij een volwassen workload die schaalt.

"Als toonaangevend IT-consultancy gespecialiseerd in cloudinfrastructuur en -services werken onze klanten steeds vaker met ons samen om hun CAPEX te verlagen door cloudgerelateerde verbruiksmodellen voor hun on-premise omgevingen te implementeren", zegt Kent Christensen, Virtual Practice Director voor cloud + datacentertransformatie bij Insight. "NetApp Keystone helpt ons niet alleen een echt flexibel consumptiemodel voor ondernemingen te bieden, maar dient ook als platform om bedrijfskritische dataservices te leveren in de gehele hybride clouddatastructuur, wat een enorm succes voor ons groeiende klantenbestand zal zijn."

Toegankelijkere Hybrid Cloud-expertise: NetApp introduceert ook een nieuw aanbod Support- en Professional Services die het nog eenvoudiger maken om toegang te krijgen tot experts die ondersteuning bieden met een stapsgewijze begeleiding bij de overstap naar hybride cloud. Met SupportEdge Advisor for Cloud breidt NetApp zijn supportmodel voor datacenters uit naar cloudservices met snelle, directe toegang tot getrainde specialisten. NetApp's Flexible Professional Services (FlexPS) is ook beschikbaar voor klanten die on-demand en continue support nodig hebben. Met dit nieuwe aanbod van abonnementen kunnen organisaties de professionele hulp krijgen die ze nodig hebben om een datafabric-strategie te ontwikkelen en uit te voeren, oplossingen te implementeren, hun hybrid cloud te optimaliseren met voorspelbare kosten, en vertragingen bij procurement te voorkomen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud