ESET Nederland stelt Astrid Oosenbrug aan als Public Affairs Officer

Astrid Oosenbrug

21-10-2021 | door: Witold Kepinski

ESET Nederland stelt Astrid Oosenbrug aan als Public Affairs Officer

ESET Nederland, de Nederlandse tak van het #1 endpoint securitybedrijf uit de Europese Unie, heeft voormalig Tweede-Kamerlid Astrid Oosenbrug aangesteld als Public Affairs Officer. De aanstelling van Oosenbrug vloeit voort uit ESET’s intrinsieke motivatie om Nederland veiliger te maken en de wens om daarvoor nog beter samen te gaan werken met de overheid en aanverwante publieke organisaties.

Het cybersecurity bedrijf wil met de aanstelling het merk en de missie van ESET Nederland binnen de publieke sector meer bekendheid te geven. Oosenbrug zal als Public Affairs Officer de verbindende factor vormen tussen ESET en de publieke sector. Zo zal zij actief deelnemen aan kennisgroepen en werksessies, proactief kennis delen met stakeholders en zal zij tevens ESET vertegenwoordigen op publieke bijeenkomsten. Daarnaast is zij het primaire aanspreekpunt binnen ESET voor de publieke sector.

Dave Maasland, CEO bij ESET Nederland, licht toe: “Bij ESET geloven wij dat we een partner zijn van de samenleving, en dat we een duidelijke verantwoordelijkheid hebben om terug te geven. Eerder dit jaar kreeg ESET de ECSO ‘Cybersecurity Made in Europe‘ erkenning, die wij in Nederland zien als eenbelangrijk signaal dat we op de goede weg zijn, maar dat technologie alleen niet genoeg is om een veiligere samenleving te creëren. Daarom willen we meer samenwerken met de publieke sector. Als het op digitale beveiliging aan komt is de publieke sector absoluut één van de belangrijkste stakeholders waar we niet tegenover, maar naast staan. Er wordt vaak gekeken naar de overheid om actie te ondernemen, wij zien het als onze taak om minder te praten en meer te gaan doen. Het is een eer voor ons dat Astrid Oosenbrug ons team komt versterken en zich namens ESET zal richten op het ontwikkelen van relaties binnen de publieke sector. Met haar politieke kennis en ervaring en daarnaast haar enthousiasme, energie en verbindende vermogen is ze een aanwinst voor ESET. Het is hard nodig om kennis te delen met alle stakeholders, en de kennis en drive die Astrid bezit heeft de potentie om écht impact te maken.”

Astrid Oosenbrug is enthousiast vanaf heden de rol van Public Affairs Officer bij ESET Nederland te vervullen en voegt toe: “Te vaak wordt binnen de overheid en het bedrijfsleven het ontbreken van daadwerkelijke data-incidenten gezien als bewijs dat het wel goed zit met de informatiebeveiliging. Deze houding is, zo leert de praktijk, erg riskant. Zeker wanneer structurele risicoanalyses ontbreken en het bewustzijn binnen de organisatie ten aanzien van informatiebeveiliging onvoldoende ontwikkeld is. Dat vraagt om problemen. Het moet dus anders, ESET laat al jaren zien dat dit anders kan en ik ben dan ook blij en trots dat ik onderdeel uit mag maken van dit fantastische team en deze fijne organisatie. Samen met ESET zetten we steeds meer stappen naar een veiliger Nederland en ik kijk er naar uit deze missie richting de publieke sector uit te dragen."

In haar rol als Public Affairs Officer zal Astrid zich blijven inzetten om met haar kennis en ervaring het verschil te maken in het Nederlandse cyberlandschap en de visie en missie van ESET Nederland verder uit te dragen. Nieuwsgierig geworden naar wat Astrid Oosenbrug kan betekenen voor uw publieke organisatie? Zij staat u graag te woord en is bereikbaar via ESET.

Terug naar nieuws overzicht
Security