Redactie - 22 oktober 2021

Capgemini ondersteunt VN Verified initiatief voor eerlijke toegang tot vaccins

Capgemini ondersteunt VN Verified initiatief voor eerlijke toegang tot vaccins image

Capgemini heeft zich aangesloten bij het initiatief van de Verenigde Naties om COVID-19 desinformatie te bestrijden, als onderdeel van een bredere strategie om te zorgen voor een eerlijke toegang tot COVID-19 vaccins, met name in ontwikkelingslanden.

Het Verified-initiatief is in mei 2020 door de Verenigde Naties gelanceerd als reactie op de pandemie, met als doel duidelijke, feitelijke informatie te bevorderen en te delen en internationale solidariteit te bevorderen. Het initiatief heeft in 2020 een miljard mensen bereikt in 130 landen en in 50 talen door samen te werken met VN-agentschappen, social media-platforms, influencers, maatschappelijke organisaties en bedrijven

Capgemini schenkt 1 miljoen euro aan de United Nations Foundation en de Impact India Foundation ter ondersteuning van internationale en lokale voorlichtingscampagnes van Verified. Deze campagnes worden uitgevoerd door het Department of Global Communications van de Verenigde Naties en zijn in eerste instantie gericht op landen die zwaar door de pandemie zijn getroffen.

‘Ongelijke toegang tot vaccinatie blijft een van de grootste obstakels die we moeten overwinnen om een einde te maken aan deze COVID-19-pandemie,’ zegt Aiman Ezzat, CEO van Capgemini Group. ‘Verkeerde informatie en gebrek aan toegang tot wetenschappelijke informatie over de volksgezondheid belemmeren in sommige regio's een eerlijke toegang tot vaccinatie. Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, is Capgemini vastbesloten het Verified-initiatief te steunen."

‘We verwelkomen de genereuze bijdrage van Capgemini en hun vertrouwen in ons werk,’ zegt Melissa Fleming, VN-ondersecretaris-generaal voor wereldwijde communicatie. ‘Als we ervoor zorgen dat mensen overal ter wereld toegang hebben tot betrouwbare, wetenschappelijk onderbouwde informatie over gezondheidsmaatregelen en vaccins tegen COVID-19, zal dat de echte test zijn voor ons vermogen om deze pandemie samen te overwinnen.’

Deze bijdrage illustreert Capgemini's bredere inzet om te zorgen voor gelijke toegang tot vaccins, tests en behandelingen voor COVID-19 wereldwijd, ingezet via zijn Social Response Unit. In mei van dit jaar kondigde Capgemini een bijdrage aan van 2 miljoen euro aan UNICEF ter bevordering van de wereldwijde toegang tot de COVID19 Tools Accelerator (ACT-A), een wereldwijde samenwerking die de ontwikkeling, productie en eerlijke toegang tot COVID-19-tests, -behandelingen en -vaccins wil versnellen, met name in India en Brazilië. UNICEF leidt namens het internationale COVAX-programma (de vaccincomponent van ACT-A) de grootste inkoop- en leveringsoperatie voor vaccins ooit, met als doel 2 miljard doses COVID-19-vaccin beschikbaar te maken voor levering in het eerste kwartaal van 2022.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!