Jamf biedt nieuwe Apple Enterprise Management toepassingen

23-10-2021 | door: Witold Kepinski

Jamf biedt nieuwe Apple Enterprise Management toepassingen

Jamf, aanbieder van Apple Enterprise Management toepassingen, biedt nieuwe oplossingen voor een veilige en gebruiksvriendelijke Apple-ervaring op het werk zo meldt de leverancier.

Jamf Private Access - Jamf Private Access is een Zero Trust Network Access (ZTNA) oplossing die de verouderde toegangstechnologieën en VPN vervangt, zodat zakelijke verbindingen veilig zijn nadat een gebruiker zich op zijn apparaat heeft geverifieerd. Niet-zakelijke applicaties kunnen met Jamf Private Access rechtstreeks verbinding maken met internet, of gebruikmaken van Apple's nieuwe iCloud+ Privacy Relay. Daardoor blijft de privacy van de eindgebruiker beschermd terwijl de netwerkinfrastructuur wordt geoptimaliseerd.

Jamf en Google Cloud BeyondCorp Enterprise Integration - Jamf heeft een integratie aangekondigd met Google Cloud's BeyondCorp Enterprise, om device compliance te bieden aan beheerders die Jamf Pro en Google gebruiken. Deze integratie helpt bij het ondersteunen en stimuleren van initiatieven voor werknemerskeuze, door beheerders de beschikking te geven over een krachtige tool - contextbewuste toegang tot bedrijfsmiddelen - door de beheer- en compliance status van een apparaat te controleren met Jamf Pro.

Jamf Threat Defense - Jamf komt met Jamf Threat Defense, een mobiele securityoplossing die endpoints beschermt door middel van detectie van mobiele bedreigingen en zero-day phishing-preventie met een web-dashboard voor real-time meldingen en herstel.

Data-loss preventie - Sinds de uitrol van Jamf Protect heeft Jamf aanvullende maatregelen tegen datalekken geïmplementeerd. Hiermee kunnen klanten ervoor zorgen dat gevoelige bedrijfsgegevens alleen op versleutelde USB-media kan worden opgeslagen, om te beschermen tegen fysiek verlies en tegen ongeoorloofde toegang tot gegevens. Data-loss preventie is nu als bètafunctie beschikbaar in Jamf Protect.

Prioriteit voor ernstige meldingen op Mac - Security- en IT-beheerders ontvangen de hele dag door talloze securitymeldingen. Met deze nieuwe functie voorziet Jamf deze meldingen van een ernstniveau, zodat securityteams beter kunnen bepalen welke meldingen prioriteit moeten krijgen.

Jamf + Red Canary - Jamf heeft een samenwerking gesloten met Red Canary, een toonaangevend securitybedrijf, om organisaties te helpen hun bedrijf veilig en succesvol te runnen. Aan de hand van de inzichten en de security van Jamf Protect biedt Red Canary securityservices die helpen bij het detecteren van en reageren op incidenten en dreigingen.

Jamf Data Policy - Jamf Data Policy biedt nieuwe beheermogelijkheden door het begrip 'policy' nog verder te ontwikkelen, zodat gebruikers zichzelf of de organisatie niet in gevaar brengen. Met Jamf Data Policy kunnen organisaties een acceptabel gebruik van websites en apps afdwingen om ‘shadow-IT’ te elimineren en riskante inhoud te blokkeren. Tegelijkertijd kunnen ze het dataverbruik beheren met real-time analyses en gedetailleerde rapportages.

Jamf Now met Jamf Protect en Jamf Connect - Jamf maakt het nog makkelijker om gebruik te maken van zijn andere oplossingen. Jamf Now krijgt binnenkort preview-versies van de kernfuncties van Jamf Protect en Jamf Connect, waardoor kleine en middelgrote bedrijven toegang krijgen tot belangrijke functies voor het beheer van hun Apple-devices.

Updates voor app-levenscyclusbeheer - Jamf Pro kan nu iOS App Store-apps ondersteunen in de Mac App Store-catalogus. Doordat IT hiermee iOS-apps kan installeren op Mac-devices die zijn gebaseerd op de M1-chip, wordt het potentieel van iOS-apps voor alle eindgebruikers ontgrendeld, ongeacht op welk device ze deze apps gebruiken. App-installatieprogramma's, die later dit jaar verschijnen, bieden een gestroomlijnde manier om Mac-applicaties te installeren en te updaten, met een verzameling app-installatiepakketten die worden geleverd en beheerd door Jamf.

Gebruikersregistratie voor Bring Your Own Device (BYOD) - Jamf ondersteunt nu Apple's nieuwe Service Discovery-functie voor iOS 15, samen met Apple’s basis-workflow voor gebruikersregistratie. Daarmee kunnen werknemers hun persoonlijke devices gemakkelijk registreren bij IT-beheer, zodat ze beveiligde toegang krijgen tot de apps die ze nodig hebben. Dankzij scheiding van privé en zakelijke gegevens en toegang die beperkt is tot de toegestane zakelijke apps, zijn bedrijfsgegevens veilig terwijl de gebruiker zijn device ook privé kan blijven gebruiken.

Terug naar nieuws overzicht