Micron investeert flink in geheugenproductie

23-10-2021 | door: Witold Kepinski

Micron investeert flink in geheugenproductie

Micron Technology, aanbieder van halfgeleiders, heeft aangekondigd dat het van plan is 150 miljard dollar te investeren in de komende tien jaar in geheugenproductie en onderzoek en ontwikkeling (R&D), inclusief mogelijke uitbreiding van de Amerikaanse fabriek. De investering van Micron zal tegemoetkomen aan de toenemende vraag naar geheugen dat essentieel is voor alle computers.

Geheugen en opslag vormen een groeiend deel van de wereldwijde halfgeleiderindustrie en vertegenwoordigen tegenwoordig ongeveer 30% van de halfgeleidermarkt. Seculiere groeimotoren zoals 5G en AI zullen het gebruik van geheugen en opslag uitbreiden in het datacenter en de intelligente rand, en in gebieden zoals de automobielsector en een verscheidenheid aan gebruikersapparaten.

"Memory loopt voorop in de productie van halfgeleiders en voedt alles, van feature-rijke 5G-smartphones tot de AI-enabled cloud", aldus Micron President en Chief Executive Officer Sanjay Mehrotra. “Micron's leiderschap in zowel DRAM- als NAND-technologieën en de kracht van onze roadmap stellen ons in staat om met vertrouwen meer dan 150 miljard dollar te investeren om onze toonaangevende geheugeninnovatie uit te breiden naar het volgende decennium en om gedifferentieerde producten aan onze klanten te leveren. We kijken ernaar uit om samen te werken met regeringen over de hele wereld, ook in de VS, waar CHIPS-financiering en de FABS Act de deur zouden openen voor nieuwe investeringen in de sector, aangezien we sites overwegen om toekomstige uitbreidingen te ondersteunen.”

State-of-the-art geheugenproductie tegen concurrerende kosten vereist grootschalige fabrieken die het potentieel hebben om tienduizenden nieuwe banen en aanzienlijke economische groei te creëren. De productiekosten voor geheugen in de VS zijn 35-45% hoger dan in goedkopere markten met gevestigde halfgeleiderecosystemen, waardoor financiering ter ondersteuning van nieuwe productiecapaciteit voor halfgeleiders en een terugbetaalbaar investeringsbelastingkrediet van cruciaal belang zijn voor mogelijke uitbreiding van de Amerikaanse productie als onderdeel van Micron's gerichte investering.

"De groei van de data-economie zorgt voor een grotere vraag van klanten naar geheugen en opslag", zegt Executive Vice President van Global Operations Manish Bhatia. "Toonaangevende geheugenproductie op grote schaal vereist de productie van geavanceerde halfgeleidertechnologie die de wetten van de fysica duwt, en onze markten vragen om kostenconcurrerende operaties. Aanhoudende overheidssteun is essentieel voor Micron om een veerkrachtige toeleveringsketen te verzekeren en technologisch leiderschap voor de lange termijn te versterken.”

Micron heeft een wereldwijd productie- en R&D-netwerk dat zich uitstrekt over 13 landen. Het bedrijf, dat in zijn meer dan 40-jarige geschiedenis meer dan 47.000 patenten heeft vergaard, investeert jaarlijks miljarden dollars in R&D. Het grootste deel van die investeringen vindt plaats in de VS, waar Micron een van 's werelds meest geavanceerde R&D-centra exploiteert in het hoofdkantoor in Boise, ID, en toonaangevende onderzoeks-, ontwerp- en ontwikkelingswerkzaamheden uitvoert.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware