Citrix ondersteunt Vattenfall Solar Team

25-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Citrix ondersteunt Vattenfall Solar Team

Het is bijna groen licht voor het Vattenfall Solar Team. Deze week gaat een team van 17 studenten van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) op volle toeren van start tijdens de Solar Challenge Morocco- een 2.500 kilometer lange race voor zonnewagens met deelnemers van 's werelds meest toonaangevende technische universiteiten. Ze zijn goed op weg om nog een overwinning te behalen. Dit doen ze mede door met de technologie van Citrix Systems een veilige digitale werkplek te creëren voor informatiedeling, die helpt om auto en bestuurders optimaal te laten presteren.

De ultieme werkervaring op afstand

“Stel je voor: tijdens zo’n race ben je in een zeer afgelegen omgeving, de Sahara of ergens in de bergen, waar je weinig tot geen bereik hebt”, zegt Tanya Spee, de woordvoerder van het team.

Het team van techniekstudenten heeft deze vijfdaagse race al zeven van de tien keer gewonnen. Tijdens deze uitdaging moeten zij alles zelf doen, van het ontwerpen, bouwen en racen met de auto tot aan het vormgeven van hun eigen IT-omgeving. Dankzij het gebruik van Citrix ShareFile kunnen ze deze editie bovendien op een veilige manier real-time de nodige informatie uitwisselen voor een optimale prestatie en om hun voortgang te delen met fans over de hele wereld.

“We gebruiken Citrix ShareFile om onze bestanden, media-content en al onze videos met onze drie media-auto’s in de race én onze back-office in Nederland te delen om zo ons verhaal snel via de media en socialkanalen naar buiten te brengen. Zo kunnen mensen onze vooruitgang van dag tot dag en minuut tot minuut volgen”, zegt Spee.

Het team maakt ook gebruik van real-time race gegevens zoals het weer, wegcondities en hoe de auto presteert vergeleken met historische data, om ervoor te zorgen dat hun auto zo efficiënt mogelijk rijdt.

Spelen om te winnen

“Het is belangrijker dan ooit om bij het ontwerp en de bouw van onze zonneauto gebruik te maken van de juiste digitale werkplektechnologie”, zegt Spee. “Citrix speelt een belangrijke rol om ons team als eerste over de streep te helpen.”

De Solar Challenge Morocco start 25 oktober en eindigt op 29 oktober.

Terug naar nieuws overzicht