Wouter Hoeffnagel - 25 oktober 2021

Apple laat ontwikkelaars gebruikers over alternatieve betaalmethoden mailen

Apple laat ontwikkelaars gebruikers over alternatieve betaalmethoden mailen image

Apple past de richtlijnen van de App Store aan. Appontwikkelaars mogen voortaan contactgegevens van gebruikers opvragen, op voorwaarde dat gebruikers niet verplicht zijn gegevens te overhandigen. Daarnaast mogen ontwikkelaars gebruikers actief benaderen en wijzen op betaalmethodes die buiten de App Store omlopen.

Het Amerikaanse techbedrijf maakt de wijzigingen, die per direct van kracht zijn, bekend op zijn website. Ontwikkelaars mochten tot nu toe van Apple gebruikers op geen enkele wijze alternatieve betaalmethodes aanbieden. Voor betalingen via zijn betaalplatform vraagt Apple een commissie van 15 tot 30 procent.

Apple is al langer in een juridische strijd verwikkeld met ontwikkelaars en softwarebedrijven over de werkwijze. Een bekend voorbeeld is de rechtszaak tegen Epic Games, ontwikkelaar van de game Fortnite. Apple verwijderde Fortnite uit de App Store nadat Epic Games een eigen betaalmethode toevoegde aan de app. Ook startte iOS-ontwikkelaars enkele jaren geleden een class action-rechtszaak tegen Apple over de tarieven die Apple in de App Store hanteert.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!