Tag Security Holdings overgenomen door de SmartWater Group

26-10-2021 | door: Witold Kepinski

Tag Security Holdings overgenomen door de SmartWater Group

De SmartWater Group, gespecialiseerd in risico management, heeft de overname van Tag Security Holdings (TSH) aangekondigd en wordt hierbij ondersteund door zijn primaire investeringspartner Freshstream. De overname zorgt voor verdere uitbreiding van de SmartWater Group’s positie als marktleider op het gebied van beveiligingstechnologie- en oplossingen. De SmartWater Group opereert voornamelijk in de bouw- en civiele techniek industrie, detailhandel en vastgoedmarkt en werkt nauw samen met politie en overheid.

De overname van TSH is de eerste overname sinds investeringspartner Freshstream in maart 2021 in het bedrijf investeerde. De investering door Freshstream zorgt ervoor dat de SmartWater Group zich op nieuwe sectoren kan richten en kan inspelen op de marktbehoeften in nieuwe geografische gebieden.

TSH, gespecialiseerd in tijdelijke beveiligingsoplossingen en toegangscontrole, opereert als BetaGuard in Europa en als Tag Guard in het Verenigd Koninkrijk. De producten van TSH sluiten goed aan bij het huidige aanbod van de SmartWater Group. TSH zal haar klanten blijven bedienen als individueel merk binnen de uitgebreide SmartWater Group.

Door de overname van TSH, zal de SmartWater Group beter aan de vraag aan beveiligingsoplossingen kunnen voldoen, met name in Nederland, Duitsland en België.

Door de overname wordt efficiëntieverbetering mogelijk gemaakt waardoor BetaGuard en Tag Guard hun service- en productcapaciteit verder kunnen verbeteren.

Phil Cleary, CEO van de SmartWater Group:, “Deze overname is een belangrijke mijlpaal in het versterken van de positie van de SmartWater Group in Europa. We heten onze nieuwe collega's van harte welkom terwijl we ons bedrijf blijven stimuleren, zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal."

Martin Berends, Algemeen Directeur van TSH voegt toe: “Gezien de synergiën en het marktpotentieel hebben we een natuurlijke thuis gevonden binnen de SmartWater Group.

We zijn enthousiast over de mogelijkheid om een nog breder scala aan technologieën te bieden”.

Jiri Taecke, Manager van Freshstream: “We verwelkomen BetaGuard en Tag Systems in de familie van de SmartWater Group. Deze nieuwe combinatie is een spannende strategische koppeling in de markt voor mobiele beveiligingssystemen. Het biedt klanten van elk bedrijf toegang tot een breder scala aan gedifferentieerde technologieën en de beste service en ondersteuning in zijn klasse, evenals een aanzienlijke uitbreiding van het geografische bereik als groep.”

Terug naar nieuws overzicht
Security