OVHcloud doet geslaagde beursgang op Euronext Paris

26-10-2021 | door: Witold Kepinski

OVHcloud doet geslaagde beursgang op Euronext Paris

OVHcloud, een Europese speler op het gebied van cloud, is zeer verheugd het succes van zijn beursintroductie ("IPO") op de gereguleerde markt van Euronext Parijs aan te kondigen. Deze beursgang heeft tot doel het groeitraject van het bedrijf te versnellen en zijn positie als Europese speler te consolideren, terwijl het zijn expansie in Noord-Amerika en Azië voortzet.

Het OVHcloud-aanbod is succesvol geweest bij Franse en internationale institutionele beleggers en meer in het bijzonder bij individuele beleggers met de hoogste deelname aan een IPO op compartiment A van Euronext Parijs gedurende 10 jaar, exclusief privatisering.

Het gelijktijdige aanbod voor OVHcloud-medewerkers die lid zijn van het bedrijfsspaarplan was ook een opmerkelijk succes, wat de steun van de medewerkers van het bedrijf bevestigt.

Op basis van de IPO-prijs van 18,50 euro per aandeel bedroeg de marktkapitalisatie van OVHcloud aanvankelijk ongeveer 3,5 miljard euro.

"De succesvolle IPO van OVHcloud markeert het begin van een nieuwe ontwikkelingsreeks voor ons bedrijf. Deze operatie geeft ons extra middelen om onze groei te versnellen en onze positie als Europees kampioen en pure speler van de cloud te versterken, terwijl we onze internationale expansie ondersteunen en de vertrouwensrelaties die we onderhouden met onze belanghebbenden versterken", verklaarde Michel Paulin, Managing Director van OVHcloud.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud