Witold Kepinski - 27 oktober 2021

DentalMonitoring krijgt meer kapitaal voor tandheelkunde software toepassingen

DentalMonitoring krijgt meer kapitaal voor tandheelkunde software toepassingen image

DentalMonitoring is het eerste tandheelkundige softwarebedrijf geworden dat een waardering van meer dan 1 miljard dollar heeft behaald en een groeifinanciering van 150 miljoen dollar heeft aangekondigd.

De ronde wordt geleid door een nieuwe investering van 90 miljoen dollar van Mérieux Equity Partners en 60 miljoen dollar van Vitruvian Partners, een bestaande financiële investeerder, wat blijk geeft van vertrouwen in de ambitieuze plannen van het bedrijf.

Sinds CEO en mede-oprichter Philippe Salah het bedrijf in 2014 lanceerde, is DentalMonitoring de eerste speler geworden die AI gebruikt voor monitoring op afstand in de tandheelkundige en orthodontische sector. Gedreven door de behandelend arts, automatiseert de AI van DentalMonitoring berichten en instructies die naar patiënten en praktijkpersoneel worden gestuurd om de zorgverlening te synchroniseren met de zorgbehoefte. DentalMonitoring is ook het eerste en enige bedrijf dat virtuele praktijkoplossingen biedt voor alle tandheelkundige professionals om hun workflow te stroomlijnen en te automatiseren, van het eerste virtuele consult, de triage en conversie van patiënten tot het op afstand monitoren van alle apparaten en merken. Tot op heden zijn er meer dan een miljoen patiënten in meer dan 50 landen die meer dan een miljard intraorale beelden hebben gemaakt op het DentalMonitoring-platform.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!