ICT storing bij Justis is nog niet opgelost

27-10-2021 | door: Redactie

ICT storing bij Justis is nog niet opgelost

Justis, de screeningsautoriteit van het ministerie van Justitie en Veiligheid, heeft sinds 15 oktober met een storing te kampen. De verwachting is dat de storing deze week ook nog niet wordt verholpen. De systemen die nodig zijn voor het aanvragen, afgeven en verlengen van VOG’s, GVA’s en boa-aktes zijn niet beschikbaar. 

Samen met de externe leverancier wordt met man en macht gewerkt aan een oplossing. Helaas is nog niet duidelijk wanneer de storing helemaal verholpen is zo meldt Justis.

Er is geen sprake van een hackaanval of cybercriminaliteit. Door een softwarefout zijn verschillende systemen geraakt. Hoe die fout precies is ontstaan wordt uitgezocht, maar prioriteit is nu vooral het weer beschikbaar krijgen van de systemen.

Door de storing kunnen klanten geen gebruik maken van de digitale omgeving (MijnJustis). Verder kunnen geen papieren aanvragen in behandeling worden genomen, omdat daarvoor deels dezelfde systemen nodig zijn. Er is verder geen statusinformatie en gemeenten kunnen een VOG-aanvraag niet bij indienen.

Het Klant Contact Centrum is beperkt telefonisch bereikbaar voor algemene vragen op +31 (0) 88 - 998 22 00. Ook kan men via het contactformulier terecht met algemene vragen.

 

Terug naar nieuws overzicht
Software