Equinix en i3D.net versterken IT-infrastructuur van Ubisoft

Equinix datacenter, Amsterdam

27-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Equinix en i3D.net versterken IT-infrastructuur van Ubisoft

Applicatiehosting- en infrastructuurserviceprovider i3D.net selecteert Equinix, Inc. om hun wereldwijde gamingplatform te ondersteunen. Het bedrijf, dat eerder is overgenomen door Ubisoft, een van ‘s werelds grootste game-uitgevers, gaat de samenwerking met Equinix aan om dichter bij eindgebruikers te staan en zorgt hiermee voor een wereldwijd low-latency netwerk.

Solide groei gamingmarkt
De gamingmarkt kent een solide groei en stijgt naar verwachting van 42,2 miljard dollar in 2020 naar 46,7 miljard dollar in 2025. Naast de wereldwijde uitbreiding heeft i3D.net zijn gaming business ook aanzienlijk zien groeien. Dit blijkt onder meer uit de verdubbeling van de capaciteitsbehoefte. Met een toename van het gebruik neemt ook de wereldwijde vraag naar een sterke en consistente eindgebruikerservaring toe. Dit geldt helemaal bij nieuwe game-lanceringen, e-sports-evenementen en populariteitspieken van een bepaald spel. Daardoor is de behoefte aan snelle connectiviteit verder toegenomen.

Hoge connectiviteit, lage latency
i3D.net heeft zijn gamingplatform verplaatst naar Platform Equinix® om connectiviteit met lage latency te bieden, wat essentieel is voor een naadloze game-ervaring. Hierdoor is i3D.net met 38 Equinix International Business Exchange™ (IBX®)-datacenters in Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific en Europa geïntegreerd. Met een opnieuw ontworpen ondersteunende digitale infrastructuur kan i3D.net schaalbaarheid en een meeslepende game-ervaring bieden – ongeacht de locatie van de eindgebruiker.

"Terwijl de populariteit van online gaming blijft toenemen, ondersteunt Equinix i3D.net strategisch bij het bieden van de best mogelijke game-ervaring, overal ter wereld", zegt Matt George, Director of Segment Marketing, EMEA bij Equinix. “Gamers streven altijd naar een hoger niveau. Ze willen immers hun eigen vaardigheden verbeteren en hun spelbasis uitbreiden en verwachten daarom niets minder van ontwikkelaars en providers. Gamingplatformen hebben hiervoor de ondersteuning van een robuuste digitale infrastructuur nodig. Dat maakt namelijk de overdracht van informatie met hoge snelheden mogelijk voor een vloeiend spel. Daarnaast bieden ze ook de hoogst mogelijke beveiliging om gevoelige spelersdata te beschermen.”

Rick Sloot, Chief Operating Officer bij i3D.net: “We streven ernaar om de beste ervaring te bieden voor de gamingplatformen van onze gebruikers, waar zij zich ook bevinden. Ons netwerk is dus een van de belangrijkste pijlers van ons bedrijf. Dankzij de interconnectieservices die het i3D.net-netwerk verbinden met Platform Equinix, kunnen we onze eindgebruikers de laagste latency bieden. Zo kunnen we de frustratie van in-game vertraging wegnemen. Met behulp van de betrouwbare en krachtige interconnectiediensten van Equinix kunnen we overal ter wereld groeien.”

Verkleinen CO2-footprint
Equinix en i3D.net hebben (samen met Ubisoft) een gedeelde visie op duurzaamheid: beide bedrijven hebben aangekondigd hun CO2-footprint te willen verkleinen. Equinix is de eerste datacenteraanbieder die de doelstelling heeft uitgesproken om tegen 2030 wereldwijd klimaatneutraal te zijn. Deze missie wordt gesteund door wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen en een agenda voor duurzaamheidsinnovatie. Ubisoft werkt ook aan een plan om de CO2-footprint te verkleinen. Het bijbehorende kortetermijndoel is om hun directe activiteiten CO2-vrij te maken door de uitstoot tegen 2023 met 8,8% per werknemer te verminderen (op basis van de niveaus van 2019). Daarnaast wordt er een plan voor 2030 ter validering voorgelegd aan het Science-Based Targets-initiatief, in lijn met de doelstelling om de opwarming van de aarde tot 1,5°C te beperken.

i3D.net is geïntegreerd met Equinix-locaties in Amsterdam, Atlanta, Chicago, Dallas, Dubai, Hong Kong, Los Angeles, Madrid, Milaan, Parijs, São Paulo, Seattle, Silicon Valley, Singapore, Zweden, Sydney, Tokyo, Toronto, Warschau en Washington, DC.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud