Fortino Capital verkoopt Sigma Conso aan Prophix

28-10-2021 | door: Redactie

Fortino Capital verkoopt Sigma Conso aan Prophix

Prophix, speler in Corporate Performance Management (CPM) software, kondigt de overname voor een onbekend bedrag aan van het in Brussel gevestigde Sigma Conso, een CPM software- en dienstenleverancier met een erkende expertise in financial close management en financiële planning en analyse.

Prophix koopt Sigma Conso van Fortino Capital, een Europese B2B software investeerder. Door de overname zal de technologie van Sigma Conso, consolidatie- en management rapporteringssoftware, worden geïntegreerd in de Prophix oplossing. De 70 medewerkers van Sigma Conso zullen een integraal onderdeel worden van de Prophix organisatie.

Als innovatieve leider in cloud CPM software, stelt Prophix mid-market bedrijven uit verschillende sectoren wereldwijd in staat om hun financiële rapportering te verbeteren, terwijl ze ook het budgetteringsproces standaardiseren en stroomlijnen om een significante ROI te genereren door  een snellere maandafsluiting, minder budgetteringsfouten en de mogelijkheid om op een meer flexibele manier te herbudgetteren. De integratie van Sigma Conso’s software met Prophix's cloud CPM software zal haar klanten krachtigere en flexibelere consolidatie- en rapporteringsmogelijkheden bieden die zelfs aan de meest complexe auditvereisten voldoen. 

"Dit partnerschap is een perfect voorbeeld van het geheel dat meer is dan de som van de delen", zegt Alok Ajmera, president en CEO van Prophix. "De toevoeging van Sigma Conso's technologie en team versterkt Prophix's consolidatie capaciteiten terwijl het ons ook verder op de kaart zet in Europa en in Azië."

Dominique Galloy, CEO van Sigma Conso, voegt hieraan toe: "Dit is heel mooie stap voor ons team. Prophix en Sigma Conso hebben grote gelijkenissen qua cultuur, klantgerichtheid en toewijding aan het bouwen van software van het hoogste niveau. Mijn team en ik kijken er naar uit om deel uit te maken van de Prophix familie en zien dit als een geweldige kans."

Fortino Capital, een Europese B2B software investeerder, investeerde in 2020 in Sigma Conso om het bedrijf te helpen versterken en internationaliseren. Sinds de intrede van Fortino Capital, heeft Sigma Conso zijn verkoopcijfers meer dan verdubbeld, zijn team aanzienlijk uitgebreid, terwijl het ook de Duitse markt  heeft betreden en zijn Aziatische distributeur heeft overgenomen. Met deze overname draagt Fortino Capital over aan Prophix en Hg. Filip Van Innis, Investment Director bij Fortino Capital, legt uit: "Samen met Dominique delen we de overtuiging dat de CPM markt gekenmerkt zal worden door een convergentie van consolidatie & planning oplossingen, en dat maakt de strategische rationale van deze unieke combinatie glashelder. Door de krachten te bundelen, zullen beide bedrijven een nog sterkere speler worden in het "Office of the CFO" domein. Sigma Conso's Europese en Aziatische voetafdruk zal toelaten om op een wereldwijde schaal te opereren. Bij Fortino Capital zijn we trots en dankbaar voor het traject samen met Sigma Conso en hebben we vertrouwen in haar volgende stap, samen met Prophix en Hg."

De overname van Sigma Conso door Prophix maakt deel uit van een bredere strategie die begon in januari 2021 toen Hg, een toonaangevende wereldwijde software-investeerder, een meerderheidsbelang nam in Prophix. Door deze transactie te faciliteren, bouwt Hg verder aan zijn doel om de groei van Prophix te versnellen en te schalen, en tegelijkertijd de verdere ontwikkeling van zijn productcapaciteiten te financieren. Deze transactie tussen Prophix en Sigma Conso versterkt ook de focus van Hg op bedrijfskritische B2B software op het kruispunt van Hg's ervaring in ERP en Tax & Accounting.

Louis Kinsella, Principal bij Hg, besluit: "De aandacht voor CPM is de laatste 12-24 maanden dramatisch toegenomen. Er wordt verwacht dat deze trend zich zal verder zetten, daar bedrijven en organisaties zich meer bewust worden van de waarde van deze oplossingen voor hun financiële operaties. Bijgevolg past deze deal volledig in Hg's strategie om te investeren in kwaliteitsvolle bedrijven, zodat zij kunnen groeien en hun volledig potentieel kunnen bereiken. Wij zijn ervan overtuigd dat Sigma Conso, als onderdeel van Prophix, precies dat zal bereiken.” 

Verdere details over de transactie werden niet bekendgemaakt.

Terug naar nieuws overzicht
Software