Digital Realty koop Medallion Data Centres in Nigeria

28-10-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Digital Realty koop Medallion Data Centres in Nigeria

Digital Realty, leverancier van cloud- en carrier-neutrale datacenter-, colocatie- en interconnectieoplossingen en Pembani Remgro Infrastructure Fund hebben de oprichting aangekondigd van een joint venture voor de overname van Medallion Data Centres, leverancier van colocatie en interconnectie in Nigeria .

Medallion exploiteert twee datacenters, één in Lagos , het dichtstbevolkte stedelijke grootstedelijk gebied van Afrika met ongeveer 15 miljoen mensen, en één in Abuja , de hoofdstad van Nigeria. Het datacenter van Medallion in Lagos is de toonaangevende connectiviteitshub in West-Afrika met meer dan 70 carriers en internetserviceproviders, meer dan 80% van het openbare peeringverkeer op de Nigerian Internet Exchange, en een peeringpunt voor alle onderzeese kabels die momenteel in Nigeria actief zijn met plannen om dienen als referentiepunt voor de negen nieuwe onderzeese kabels die tegen 2023 in Lagos in gebruik zullen worden genomen .

Met een bevolking van meer dan 200 miljoen, Nigeria is Afrika's meest bevolkte land en de zevende meest bevolkte in de wereld. Het BBP is de grootste in Afrika en was de 26 ste grootste wereldwijd in 2019. Met een grote en jonge bevolking, een groeiende en diversificatie van de economie, evenals een volwassen regelgeving, Nigeria heeft een sterke economische groei in de afgelopen jaren.

Als onderdeel van de transactie verwerft de joint venture ook een perceel naast het Lagos- datacenter om op korte termijn uitbreidingscapaciteit te bieden. Het managementteam van Medallion, geleid door CEO en mede-oprichter Ike Nnamani , zal het bedrijf blijven leiden.

Los daarvan werken Digital Realty en Pembani Remgro Infrastructure Fund sinds 2019 succesvol samen met de Keniaanse datacenterbeheerder iColo, en iColo heeft vandaag aangekondigd dat het Mozambique zal betreden door de ontwikkeling van zijn eerste datacenter in het land, gelegen in de hoofdstad en havenstad van Maputo.

De iColo-campus in Mombasa is onlangs uitgebreid om 1,6 megawatt extra vermogen en 12.900 vierkante meter aan capaciteit te leveren voor nieuwe en bestaande klanten, samen met de nieuwe onderzeese kabelaanlegapparatuur. Daarnaast heeft iColo zijn Nairobi- campus uitgebreid met de aankoop van nog eens 215.000 vierkante meter land dat 14 megawatt aan toekomstige datacentercapaciteit zal ondersteunen.

Afrika evolueert naar een belangrijke interconnectiehub voor datagedreven bedrijven die een schaalbaar, toekomstbestendig platform nodig hebben om wereldwijde hybride en multi-cloudinfrastructuur mogelijk te maken. De inzet van PlatformDIGITAL ®, Digital Realty's toonaangevende wereldwijde datacenterplatform, in heel Afrika zal multinationale en lokale bedrijven in staat stellen hun digitale transformaties snel op te schalen door kritieke infrastructuur te implementeren met een toonaangevende wereldwijde datacenterprovider in het hart van een groeiende verbonden datagemeenschap in de regio.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter