Vertiv 230V NetSure Inverter zorgt voor gelijkstroom en wisselstroom 5G toepassingen

28-10-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Vertiv 230V NetSure Inverter zorgt voor gelijkstroom en wisselstroom 5G toepassingen

Vertiv, leverancier van bedrijfskritische infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert de Vertiv NetSure Inverter-serie. Het gaat om een ruimtebesparend systeem dat één sub-rack van gelijkstroom en wisselstroom voorziet op basis van een gemeenschappelijke batterij en gebruikmaakt van één regeleenheid. Dit maakt een einde aan de noodzaak van afzonderlijke controllers voor het DC-voedingssysteem en de omzetter. Het 230 VAC-systeem is per direct verkrijgbaar in Azië, de EMEA-regio en Latijns-Amerika. Begin 2022 zal een 120 VAC-systeem beschikbaar zijn in Noord- en Midden-Amerika.

De Netsure Inverter-serie bouwt voort op de succesvolle trackrecord en het brede aanbod van Vertiv op het gebied van oplossingen voor AC- en DC-voeding. Dit volledig geïntegreerde systeem omvat een AC- en DC-distributiepaneel, de regeleenheid NetSure™ en gelijkrichters en omvormers uit de eSure™-reeks. Het systeem elimineert zo alle overdrachtstijd tussen de netstroom en de interne DC-bron. De Netsure Inverter vertegenwoordigt een uiterst betrouwbaar systeem voor de levering van reservestroom voor kritieke lasten. De omvormermodule NetSure biedt voor zijn klasse een hoge vermogensdichtheid van 23 watt per kubieke inch (1,4W per cm3) en ondanks zijn compacte omvang een piekefficiëntie tot 96,3%. De module is versterkt met het oog op omgevingen met hoge temperaturen tot 80 graden Celsius, waar die normaliter zal worden ingezet, zoals binnen de telecommunicatie-infrastructuur en aan de edge van het netwerk.

“Naarmate het gebruik van 5G toeneemt en er meer rekenkracht wordt geïntroduceerd binnen traditionele, met gelijkstroom gevoede omgevingen zoals edge computinglocaties en basisstations, groeit de noodzaak van betrouwbaar en efficiënt beheer van zowel de gelijkstroom als wisselstroom”, zegt Henrik Nilén, directeur Global DC Power Offerings bij Vertiv. “Voor het groeiend aantal edge-locaties is beschikbaarheid van cruciaal belang. Daarnaast moet er zo efficiënt mogelijk gebruik worden gemaakt van waardevolle ruimte. Het Vertiv™ NetSure™ Inverter-systeem biedt met één batterij ondersteuning voor zowel gelijkstroom als wisselstroom en biedt een voor een omzettermodule ongekende vermogensdichtheid. Het systeem optimaliseert daarnaast het ruimteverbruik en draagt bij aan een goede beschikbaarheid van locaties.”

De NetSure Inverter-serie maakt gebruik van één besturingssysteem en vereist geen aanvullende training voor netwerkbeheerders en geen investeringen in aanvullende besturingsmechanismen. Je kunt tegelijkertijd de hoeveelheid apparatuur en dus ook de onderhoudskosten reduceren. Door duidelijk inzicht te bieden in zowel de gelijkstroom als wisselstroom maakt het systeem een accurate capaciteitsplanning, trefzekerder beheer en een optimale beschikbaarheid mogelijk.

Voor bestaande locaties met DC-voeding is een uitbreidingscassette voor het NetSure Inverter-systeem beschikbaar met volledige toegang aan de voorzijde. De cassette voorziet in drie omvormermodules, wisselstroomdistributie en een besturingseenheid in een 1U hoog, 19 inch breed subrack.

Vertiv heeft een succesvolle trackrecord opgebouwd op het gebied van gelijkstroom en wisselstroom. Het beschikt over een uitgebreid aanbod van door wisselstroom gevoede IT-infrastructuuroplossingen en door gelijkstroom gevoede oplossingen voor telecommunicatie-infrastructuren. Deze diepgaande expertise was van cruciaal belang voor de ontwikkeling van de NetSure Inverter-serie en de omzettermodule met brancheleidende vermogensdichtheid.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware